Ta med rosa bobler fra flyplassen

Ta med rosa bobler fra flyplassen

Det er aldri for sent å glede den der hjemme med en flaske rødmende bobler.

Denne uken har kvinnen fått dobbel oppmerksomhet gjennom så vel morsdag som valentinsdag. Du behøver imidlertid ikke tilhøre det annet kjønn (for å bruke Simone de Beauvoirs terminologi) for å sette pris på rosa bobler. Og spesielt ikke når det er snakk om Taittinger Prestige Rosé brut (50199) som er å regne blant de seriøse i denne kategorien.

Unngå fallgrubene

En lekker rosé som fortjener å serveres med noe ekstra godt, gjerne terrine av gåse- eller andelever (kanskje den også fra flyplassbutikken), vellagret spekeskinke eller røykelaks.

Den koster dessuten 76 kroner mindre på flyplassen enn på polet, så da har du en ekstra god unnskyldning for å satse på «ekte vare» i stedet for et billig alternativ (det er nemlig mange fallgruber i taxfreehyllene).

Lang lagring

Den er laget av kun de beste druene og den første delen av pressingen, den såkalte cuvée. Videre er den satt sammen av 30 prosent hvitvin basert på chardonnay (blanc de blancs) og 55 prosent hvitvin av pinot noir (blanc de noir). Den lette rosafargen kommer av 15 prosent rødvin basert på den samme druen.

Pinot noiren som brukes kommer for øvrig fra Montagne de Reims (Ambonnay og Bouzy) og Aube (Riceys).

Mellom tre og fire år på bunnfallet sørger for en vellagret karakter og god kompleksitet. Noe som garantert blir satt pris på av mottakeren.

• De aller beste roséchampagnene finner du her

Taittinger Prestige Rosé, Brut

Produsent:
Taittinger
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
579,90 kr
Varenummer:
5019901
89 Poeng
Les smaksnotatene »

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen