Te er i tiden

Etter vann, er te den vanligste drikken på verdensbasis. Te er blitt mer trendy og verdensvante nordmenn søker stadig etter nye, smakfulle og eksotiske varianter. Nå kommer en ny og spennende variant i salg.
Redaksjonen
29 September 2003 - 14:57

- Vi ser at nordmenn i løpet av de siste årene er blitt mer opptatt av te. Åpningen av flere tebarer har sørget for å drive trenden fremover. Lipton lanserer derfor en helt ny sort tevariant; Indian Spice. Samtidig kommer også Russian Earl Grey, som allerede finnes i posete, i løsvekt, opplyser Anne Berit Paulik, Marketingsjef, Jensen & Co.

Indisk smaksopplevelse med røde frukter og krydder
Økende interesse for asiatisk kultur og reisemål, blant annet til India, har styrket behovet for både østeninspirerte produkter og nye smaksopplevelse.
- Jo mer opptatt vi blir av te - desto mer eksotiske tevarianter ønsker vi oss, forklarer Paulik.

Lipton Indian spice te kommer fra tradisjonell indisk kokekunst hvor te ofte serveres med krydder. Blandingen kombinerer te fra sydindia med kardemomme og røde frukter (jordbær, bringebær, solbær).

Russian Earl Grey med smak av sitrus i løsvekt
Earl Grey er fortsatt den mest solgte tevarianten i Norge og Russian Earl Grey er en klassisk Earl Grey med forfriskende smak av sitrus.
- Lipton Russian Earl Grey har sine røtter i Russland hvor teen ble laget i kobber-samovarer. Russian Earl Grey gir en annen smaksopplevelse enn klassisk Earl Grey. Varianten som allerede finnes i posete er blitt godt mottatt av norske teentusiaster. Nå kan teelskere glede seg over samme varianten i løsvekt, avslutter Paulik.

Fakta om te
Te er verdens eldste nytelsesmiddel og flere studier viser at det er sunt å drikke te. Te inneholder, i likhet med rødvin, epler og løk, antioksidanter som beskytter kroppen mot frie radikaler (stress, forurensning). Sort te har tilnærmet likt næringsinnhold som grønn te. Te inneholder kun en tredjedel av koffeininnholdnivået vi finner i kaffe. I Norge er te-forbruket ca 100 teposer pr person pr år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her