Terje Ness klar for OL

Terje Ness, soussjef hos Restaurant Bagatelle er Norges håp i OL i kokkekunst, Bocuse d'Or 1999 som foregår i Lyon den 26. og 27. januar. Har du lyst til å sitte ringside?

Som kjent er Norge i toppen blant verdens beste kokker. Terje Ness har dessuten mye å forsvare. Hans forgjengere har vunnet alle tre valører: Odd Ivar Solvold vant bronse i 1997, Bent Stiansen gull i 1993 og Lars-Erik Underthun sølv i 1991. Det virker imidlertid som Ness har både nervene og foventningspresset under kontroll.
 
Like før jul hadde han besøk av sin spanske utfordrer Aitor Elicegui fra restuarant Geminiz utenfor Bilbao. Det er nemlig helnorske råvarer i neste Bocuse d'Or, kamskjell og sei. Elicegui foretok derfor en liten rundtur i Norge som oppvarming for å bli bedre kjent med særlig seien som han aldri hadde verken sett eller smakt før. Det første møte mellom spanjolen og seien ga et positivt inntrykk.
 
Ellers har seien et svært så hverdagslig image her til lands. Smaksrik, ja, men kjedelig er manges oppfatning. Terje Ness' og hans mentor Bocuse-generalen Eyvind Hellstrøm, er langt mer positive. Det største problemet for seien er begrensningen i tilgang. Det er vanskelig å sette den på restaurantmenyen siden sei av riktig størrelse, 2-3 kilo, ikke lar seg skaffe daglig. Økt etterspørsel etter fersk sei vil imidlertid hjelpe. Og den sjansen Bocuse d'Or gir seien på den internasjonale gastronomis arena er unik.
 
Har du lyst å sitte ringside i Lyon når Terje Ness og seien skal sikre norsk medalje? Da har du muligheten å slå deg sammen med den trofaste Bocuse-heiagjengen og være med på det felles reiseopplegget Travel Invest har lagt opp for Les Amis de Bocuse d'Or Norvège som er Bocuses norske vennforening. Men da må du raske på for det er bar noen ganske få plasser igjen på den reisen som omfatter konkurransen. Avreise mandag 25 januar kl. 15.55 fra Gardermoen, ankomst kl 20.30 i Lyon. Retur torsdag kl 12.25, ankomst Gardermoen kl 16.30. Pris kroner 5.950 inkluderer reise og hotell (dobbeltrom). Enkeltromstillegg kroner 740 pr natt. Blir du med, må du ringe reisebyrået snarest, tel 22 74 24 40, faks 22 74 19 23 eller e-mail: post@reiselivsgruppen.no.
 
Ellers er forberedelsene til det neste Bocuse d'Or, altså anno 2001, i full gang her på berget. Den 8. og 9. januar møtes 15 av Norges mest fremadstrebende kokker til semifinale. De seks beste går videre til finalen om ett år. Ingrediensene denne gang er breiflabb og kylling.
Aase E .Jacobsen
26.12.98
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen