Drikke
Test av juleølet 2014 - Juleøl med inntil 4,75 prosent

Test av juleølet 2014 - Juleøl med inntil 4,75 prosent

Aase E. Jacobsen
04 November 2014 - 17:08

Juleøl med inntil 4,75 prosent

88 poeng
Ægir Hod Julebrygg
Ægir
50cl
4,7% vol.
Farge og duft: Ravgul. God intensitet i duften, pepper, julekrydder, sitrus, malt, honning, appelsin, kaffe, granbar.
Smak: Frisk, tørr og ganske syrlig med god intensitet, mase krydder, akkurat som i duften, lang ettersmak med de samme tonene som i duften.
Mat: Ribbe.
Vurdering: Et strålende juleøl i denne kategorien.

86 poeng
Jacobsen Red Christmas Ale
Husbryggeriet Jacobsen
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Ravgul. Fin duft med sitrus, mye humle, nellik, urter, marsipan.
Smak: Fin maltsødme, god balanse, fin bitterhet, sitrusskall, malt og humle i finishen.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt og innsmigrende øl.

85 poeng
Hansa Julebrygg Ekstra Vellagret
Hansa Borg Bryggerier
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Ganske kompleks duft med snev av tørket sopp, soya, malt, krydder, granbar, mandler og appelsin.
 Smak: Pent skum, mye smak, god konsentrasjon, god balanse, sitter lenge med noe sødme.
Mat: Røykt mat, pinnekjøtt.
Vurdering: Et godt juleøl i sin kategori.

84 poeng
Haandbryggeriet Julebrygg
Haandbryggeriet
50cl
4,7% vol.
Farge og duft: Brunrød. Julekrydder, malt, sitrus, pepperkake.
Smak: Kremet skum, frisk og god med noe karamellsødme, dempet bitterhet, bra maltpreget lengde.
Mat: Ikke for fete juleretter.
Vurdering: Et godt øl.

83 poeng
Berentsens Juleøl
Berentsens Brygghus, Egersund
50cl
4,7% vol.
Farge og duft: Gyllenbrun. Høy, malt, blomster, humle og sitrus, litt røyk og granbar.
Smak: God tørrhet, middels syre og bitterhet, ok preg av ristet malt, kremete bobler, lett bitterhet i finish.
Mat: Juleskinke, fisk, lettere juleretter.
Vurdering: Et ganske godt juleøl i sin kategori.

83 poeng
Austmann Juleøl
Austmann Bryggeri
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Litt mørk karamell, toast, appelsin, stall.
Smak: Syrefrisk, bløtt skum, noe sødme, lett til middels fylde, bra lengde.
Mat: Skinke.
Vurdering: Et ikke veldig kraftig men likevel godt juleøl.

83 poeng
Dahls Juleøl
Ringnes
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Ravbrun. Knekk, krydder, sitrus, honning.
Smak: Rund smak, ok fylde, bra bitterhet, middels lengde.
Mat: Lam.
Vurdering: Et godt juleøl.

82 poeng
Frydenlund Juleøl
Ringnes
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Malt, sitrus, humle, knekk, granbar, krydder.
Smak: Pene bobler, middels intensitet, bra konsentrasjon, følger duften, lett bitterhet , krydder i ettersmaken.
Mat: Allround, pinnekjøtt.
Vurdering: Et ganske godt juleøl i sin klasse.

80 poeng
Ringnes Julespecial 2014
Ringnes
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Gyllenbrun. Malt, karamell, sitrus.
Smak: Middels fylde, noe ristet malt, karamell og krydder, lett bitterhet i finish.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Et ok juleøl.

79 poeng
Hansa Juleøl
Hansa Borg Bryggerier
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Malt og sitrus, mandler, karamell.
Smak: Bra med bobler, litt karamell, ok konsentrasjon, en del bitterhet i finishen.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Duften er bedre, men ok syrefriskhet.

77 poeng
Tuborg Juleøl
Ringnes
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Ravgul. Litt sitrus, koriander, frukt, røde epler.
Smak: Tydelig maltpreg, hint av krydder, røde epler og sitrus.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Duften er mer spennende, litt tamt, men greit.

76 poeng
Mack Juleøl
Macks Ølbryggeri
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødgyllen. Malt, karamell, appelsin, krydder, marsipan.
Smak: Middels syre og fylde, ok tørrhet, ikke veldig intens, lett bitterhet.
Mat: Drikkeøl, lettere retter.
Vurdering: Et litt lett juleøl.

76 poeng
Berentsens Rogalands Juleøl
Berentsens Brygghus, Egersund
33cl
4,7% vol.
Farge og duft: Gyllenbrun. Blomster og makt, litt kaffe, krydder.
Smak: Små bobler, en tanke kjedelig, kort med noe bitterhet.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Litt vel rett fram, men greit.

75 poeng
Borg Juleøl 2014
Hansa Borg Bryggerier
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Ravgul. Snev av tørket sopp, malt, kanel, karamellmalt, krydder.
Smak: En del skum, kremete bobler, maltpreget smak, alkoholen er litt uintegrert.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Ikke helt i balanse, men kan kanskje ta seg inn igjen?

74 poeng
Ringnes Juleøl
Ringnes
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Søtlig malt, krydder, knekk, sitrus.
Smak: Litt mye kullsyre, lett bitterhet, en del karamell, kort.
Mat: Drikkeøl, lefse med grov sennep og sild.
Vurdering: Mangler noe fylde og lengde.

74 poeng
CB Juleøl
Hansa Borg Bryggerier
33cl4,5% vol.
Farge og duft: Brunrød. Malt, krydder, sitrus, karamell, svakt jordlig preg, sopp.
Smak: En del bobler, følger duften, en del bitterhet, litt grønn og litt kort.
Mat: Pinnekjøtt.
Vurdering: Et litt rustikt øl.

70 poeng
Dahls Julebrygg
Ringnes
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Brun. Nellik, høy, malt, humle.
Smak: Myke små bobler, lav konsentrasjon, litt brent bitterpreg i finishen.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Et ganske vandig og intetsigende øl.

70 poeng
Mack Julespesial
Macks Ølbryggeri
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Ravgul. Sitrus, malt, epler, mandler, kanel, karamell.
Smak: Dempet smak, små fine bobler, noe karamellsødme, lett bitterhet.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Et veldig lett og magert øl.

70 poeng
Fredrikstad Juleøl 2014
Hansa Borg Bryggerier
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Sitrus, mørk malt, karamell.
Smak: Middels gjennom hele smakskurven, veldig kort, svakt bitter finish.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Mangler litt av alt.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her