Test av østerriksk riesling - Weinviertel og Wien

Weinviertel og Wien er et foreløpig ikke veldig sterkt representert i Norge i antall produsenter, men kvaliteten er høy.
Redaksjonen
26 Juni 2009 - 17:14

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Weinviertel og Wien

+ (88p)
Wieninger Riesling Nussberg 2007
Fritz Wieninger
Østerrike - Wien
58633 Vectura - kr 217,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Primewine Norway
Farge og duft: Lys gyllengul. Rik fruktig duft med en del mineraler som flint, petroleum, blomster, sitrus, syltet tropisk frukt.
Smak: Fyldig anslag, moden rik frukt, en del mineraler, god syre frisker godt opp, fin krydderfedme, sitter veldig lenge, (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god og rik vin for de neste seks årene. Meget godt kjøp. 88 p (2007) (19.05.09)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Riesling Poysdorfer Bockgärten I 2007
Weinrieder
Østerrike - Weinviertel
46164 VSD - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Lys strågul. Ganske elegant delikat duft med fine mineraltoner, fersken, melon, blomster.
Smak: Fruktig anslag, god syre, slank og elegant, veldig klassisk ren stil, sitter godt med fin tørrhet i finishen. (2007)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En slank og elegant riesling som holder fint i fem år til. Meget godt kjøp. 87 p (2007) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Wieninger Riesling Riedencuvée 2007
Fritz Wieninger
Østerrike - Wien
58632 Vectura - kr 161,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Primewine Norway
Farge og duft: Gul. Fin ung litt lukket duft med noe mineraler, særlig petroleum samt grapefrukt.
Smak: Fruktig anslag, frisk slank stil, god syre, renser godt opp, bra frukt om enn litt nøytral, sitter en god stund. (2007)
Bruksområde: Drikkevin, lettere retter.
Vurdering: En slank og lettdrikkelig vin for de neste to-tre årene. Godt kjøp. 85 p (2007) (19.05.09)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Søt vin fra Weinviertel og Wien

+ (89p)
Riesling Schneiderberg Beerenauslese 2006
Weinrieder
Østerrike - Weinviertel
VSD - ca. kr 152,00 (37,5cl)
Kun Horeca
Better Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Elegant duft med kjøttfullt fruktpreg av mango, litchi, banan, pære, honning og fint botrytisinnslag.
Smak: Friskt og ganske fyldig anslag, følger duften, flott syre, sitter veldig godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Allround desserter.
Vurdering: En veldig elegant og innbydende dessertvin for de neste 15 årene. Meget godt kjøp. 89 p (2006) (19.05.09)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her