Test av østerriksk riesling - Weinviertel og Wien

Weinviertel og Wien er et foreløpig ikke veldig sterkt representert i Norge i antall produsenter, men kvaliteten er høy.
Redaksjonen
26 Juni 2009 - 17:14

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Weinviertel og Wien

+ (88p)
Wieninger Riesling Nussberg 2007
Fritz Wieninger
Østerrike - Wien
58633 Vectura - kr 217,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Primewine Norway
Farge og duft: Lys gyllengul. Rik fruktig duft med en del mineraler som flint, petroleum, blomster, sitrus, syltet tropisk frukt.
Smak: Fyldig anslag, moden rik frukt, en del mineraler, god syre frisker godt opp, fin krydderfedme, sitter veldig lenge, (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god og rik vin for de neste seks årene. Meget godt kjøp. 88 p (2007) (19.05.09)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Riesling Poysdorfer Bockgärten I 2007
Weinrieder
Østerrike - Weinviertel
46164 VSD - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Lys strågul. Ganske elegant delikat duft med fine mineraltoner, fersken, melon, blomster.
Smak: Fruktig anslag, god syre, slank og elegant, veldig klassisk ren stil, sitter godt med fin tørrhet i finishen. (2007)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En slank og elegant riesling som holder fint i fem år til. Meget godt kjøp. 87 p (2007) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Wieninger Riesling Riedencuvée 2007
Fritz Wieninger
Østerrike - Wien
58632 Vectura - kr 161,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Primewine Norway
Farge og duft: Gul. Fin ung litt lukket duft med noe mineraler, særlig petroleum samt grapefrukt.
Smak: Fruktig anslag, frisk slank stil, god syre, renser godt opp, bra frukt om enn litt nøytral, sitter en god stund. (2007)
Bruksområde: Drikkevin, lettere retter.
Vurdering: En slank og lettdrikkelig vin for de neste to-tre årene. Godt kjøp. 85 p (2007) (19.05.09)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Søt vin fra Weinviertel og Wien

+ (89p)
Riesling Schneiderberg Beerenauslese 2006
Weinrieder
Østerrike - Weinviertel
VSD - ca. kr 152,00 (37,5cl)
Kun Horeca
Better Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Elegant duft med kjøttfullt fruktpreg av mango, litchi, banan, pære, honning og fint botrytisinnslag.
Smak: Friskt og ganske fyldig anslag, følger duften, flott syre, sitter veldig godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Allround desserter.
Vurdering: En veldig elegant og innbydende dessertvin for de neste 15 årene. Meget godt kjøp. 89 p (2006) (19.05.09)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her