Test av østerriksk riesling - Weinviertel og Wien

Weinviertel og Wien er et foreløpig ikke veldig sterkt representert i Norge i antall produsenter, men kvaliteten er høy.
Redaksjonen
26 Juni 2009 - 17:14

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Weinviertel og Wien

+ (88p)
Wieninger Riesling Nussberg 2007
Fritz Wieninger
Østerrike - Wien
58633 Vectura - kr 217,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Primewine Norway
Farge og duft: Lys gyllengul. Rik fruktig duft med en del mineraler som flint, petroleum, blomster, sitrus, syltet tropisk frukt.
Smak: Fyldig anslag, moden rik frukt, en del mineraler, god syre frisker godt opp, fin krydderfedme, sitter veldig lenge, (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god og rik vin for de neste seks årene. Meget godt kjøp. 88 p (2007) (19.05.09)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Riesling Poysdorfer Bockgärten I 2007
Weinrieder
Østerrike - Weinviertel
46164 VSD - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Lys strågul. Ganske elegant delikat duft med fine mineraltoner, fersken, melon, blomster.
Smak: Fruktig anslag, god syre, slank og elegant, veldig klassisk ren stil, sitter godt med fin tørrhet i finishen. (2007)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En slank og elegant riesling som holder fint i fem år til. Meget godt kjøp. 87 p (2007) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Wieninger Riesling Riedencuvée 2007
Fritz Wieninger
Østerrike - Wien
58632 Vectura - kr 161,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Primewine Norway
Farge og duft: Gul. Fin ung litt lukket duft med noe mineraler, særlig petroleum samt grapefrukt.
Smak: Fruktig anslag, frisk slank stil, god syre, renser godt opp, bra frukt om enn litt nøytral, sitter en god stund. (2007)
Bruksområde: Drikkevin, lettere retter.
Vurdering: En slank og lettdrikkelig vin for de neste to-tre årene. Godt kjøp. 85 p (2007) (19.05.09)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Søt vin fra Weinviertel og Wien

+ (89p)
Riesling Schneiderberg Beerenauslese 2006
Weinrieder
Østerrike - Weinviertel
VSD - ca. kr 152,00 (37,5cl)
Kun Horeca
Better Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Elegant duft med kjøttfullt fruktpreg av mango, litchi, banan, pære, honning og fint botrytisinnslag.
Smak: Friskt og ganske fyldig anslag, følger duften, flott syre, sitter veldig godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Allround desserter.
Vurdering: En veldig elegant og innbydende dessertvin for de neste 15 årene. Meget godt kjøp. 89 p (2006) (19.05.09)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her