Test av østerriksk riesling - Kremstal

Kremstal henger ikke noe etter sine kolleger i nord og sør.
Redaksjonen
26 Juni 2009 - 17:13

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Kremstal

÷ (90p)
Proidl Senftenberger Reisling Pfeningberg 2007
Weing. Proidl
Østerrike - Kremstal
58384 Vectura - kr 269,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gyllengul. Elegant og ganske rik men fortsatt ung duft med sitrus, grønne saftig epler, blomster, flint/mineraler og honning.
Smak: Stort fruktig anslag, følger duften, veldig god fylde, flott syre, veldig god konsentrasjon, fin fruktsødme, masse lime- og sitrusskall i finishen. (2007)
Bruksområde: Rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En nydelig og svært lovende vin for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 90 p (2007) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Nigl Riesling Dornleiten 2008
Weing. Nigl
Østerrike - Kremstal
58348 Vectura - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Lys gulgrønn. Delikat og aromatisk duft med snev av blomster, syrlig frukt som sitron og grapefrukt, også granny smith-epler.
Smak: Veldig friskt anslag, superfrisk syre, mye lime og grønne epler, snev av urter, godt mineralpreg, sitter veldig godt. (2008)
Bruksområde: Skalldyr med saus.
Vurdering: En deilig stram vin for de neste fem-seks årene. Bør helst dekanteres i dag. Meget godt kjøp. 88 p (2008) (19.05.09)
Laget av: Riesling.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Riesling Privat 2007
Weing. Nigl
Østerrike - Kremstal
34357 VSD - kr 319,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Svært rik og aromatisk duft med grønne frukttoner samt melon, litchi, mineraler, krydder og urter.
Smak: Stort fruktig anslag, flott syre, fyldig med stor mineralaktig fedme, masse krydder i finishen. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En ganske rik stil som vil holde fint i fem år til. Godt kjøp. 88 p (2007) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Proidl Senftenberger Reisling Steilheit 2008
Weing. Proidl
Østerrike - Kremstal
58388 Vectura - kr 169,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Lys gulgrønn. Svært frisk og elegant duft med en del mineraler, gule og grønne epler, hvit fersken og flint.
Smak: Fast saftig anslag, som duften, veldig god syre, slank og elegant med flotte mineraltoner og god tørrhet i finishen. (2008)
Bruksområde: Sjømat med ikke altfor tung smørsaus.
Vurdering: En elegant og tørr vin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. 87 p (2008) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Proidl Senftenberger Riesling Rameln 2007
Weing. Proidl
Østerrike - Kremstal
58386 Vectura - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Ung og frisk duft med grønne epler, lime, mineraler som flint.
Smak: Saftig friskt anslag, veldig god syre, godt mineralpreg, men likevel en slank vin, god fasthet hele ut i slutten, sitter godt med en del urter og krydder i finishen. (2007)
Bruksområde: Sjømat med smør- eller kremsaus.
Vurdering: En ung og slank vin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. 87 p (2007) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Stadt Krems Riesling Steinterrassen 2008
Weing. Stadt Krems
Østerrike - Kremstal
47193 VSD - kr 159,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys grønngul. Frisk ung fruktig duft med en del lime og grønne epler samt litt flint.
Smak: Friskt anslag, god syre, livlig og ungdommelig, sitter godt med lime i finishen. (2008)
Bruksområde: Grønnsaksretter, asparges med hollandaise.
Vurdering: En ung vin med crispy munnfølelse som er best innen to-tre år. Meget godt kjøp. 86 p (2008) (19.05.09)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Stift Göttweig Göttweiger Berg Riesling 2006
Stift Göttweig
Østerrike - Kremstal
49127 VSD - kr 169,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gyllengul. Noe utviklet duft med modne frukttoner, nesten syltet tropisk frukt, honning.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, moden fruktighet, ok syre, sitter lenge med en del fedme i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt med sjysaus.
Vurdering: En drikkeklar vin som holder et par år til. Meget godt kjøp. 86 p (2006) (19.05.09)
Laget av: 100 % riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her