Test av rødviner fra Rioja - Reserva 2005 og 2006

Redaksjonen
11 Juni 2010 - 15:04

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Reserva 2005 og 2006

+ (87p)
Marqués de Riscal Reserva 2005
Marques de Riscal
Spania - Rioja
6424 Vectura - kr 179,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Flott duft med klassiske riojatoner, modne røde frukttoner, trevirke, krydder.
Smak: Fyldig anslag, god syre, faste tanniner, god munnfull, rikt bærpreg, sitter lenge med mye krydder i finisen. (2005)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En fortsatt veldig ung vin som vil utvikle seg videre i minst seks år. Meget godt kjøp. 87 p (2005)
Laget av: 97% tempranillo + 3% graciano/mazuelo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24/30 mnd i eikefat + 6 mnd flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Cune Reserva 2005
C.V.N.E.
Spania - Rioja
57058 Vectura - kr 159,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
VinoVinVinho
Farge og duft: Dyp rød. Fin rik fyldig bærduft med innslag av kjøtt og fat.
Smak: Fyldig anslag, god munnfull, fin syre, fine tanniner, god fasthet fra fatet, sitter lenge. (2005)
Bruksområde: Grillet lam.
Vurdering: En vellaget vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 85% Tempranillo, 5% Mazuelo, 5% Graciano, 5% Garnacha
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. fatlagring (franske og amerikanske eikefat), ca. 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Muga Reserva 2006
Bodegas Muga
Spania - Rioja
30989 VSD - kr 189,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Best Buys International
Farge og duft: Mørk rød. Ganske lukket ung duft med mørk frukt, lær, noe grønnpreg, litt fat.
Smak: Bra fylde i anslaget, gode tanniner og syrer, fin frukt, en del eik utover, sitter godt. (2005)
Bruksområde: Rødt kjøtt med saus.
Vurdering: En fortsatt veldig ung og litt vel eiket vin som trolig vil integrere seg over tid. Tåler fint fem år. Godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 70% Tempranillo, 20% Garnacha, 10% Mazuelo/Graciano
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 30 md. fatlagring, min. 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Campo Viejo Reserva 2005
Bodegas & Bebidas
Spania - Rioja
3444 VSD - kr 149,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Pernod Ricard Norway
Farge og duft: Dyp rød. Klassisk moden duft med innslag av modne røde epler og blomster.
Smak: Middels fyldig anslag, bløt ren frukt, god saftighet, fine tanniner, bra lengde. (2005)
Bruksområde: Drikkevin, svin.
Vurdering: En tiltalende vin for de neste tre årene. Godt kjøp. 85 p (2005)
Laget av: 85% tempranillo + 15% mazuelo/graciano
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md i eikfat + 24 md flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Dominio de Ugarte Reserva 2005
Heredad Ugarte
Spania - Rioja
55765 Cuveco - kr 175,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Mørke bær, fat og jord.
Smak: Bløtt anslag, ganske myk stil med bløte syrer, bra tanniner, god frukt holder smaken oppe, litt jordlig finish. (2005)
Bruksområde: Enklere kjøttretter.
Vurdering: En god vin som godt kunne hatt litt mer finesse. Best nå. Vel verd prisen. 84 p (2005)
Laget av: 95 % tempranillo, 5 % graciano
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Beronia Reserva 2005
Bod. Beronia
Spania - Rioja
52058 Vectura - kr 136,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. En del vanilje og karamell, bær samt grønne toner i duften som er litt rustikk.
Smak: Bløtt anslag, myk kommersiell stil, litt rustikk finish. (2005)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for nåkonsum. Verd prisen. 82 p (2005)
Laget av: 89% Tempranillo, 6% Mazuelo, 5% Graciano
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Orben 2006
Bod. Artevino
Spania - Rioja
58323 Vectura - kr 259,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Dyp mørk rød. Ung duft av søte røde og mørke bær, plommer, toffee, mye fat.
Smak: Ganske fyldig anslag, søt frukt, mye ekstrakt, bitterstoffene blir veldig tydelige utover, bløt syre, kaffe og fatkrydder i ettersmaken. (2006)
Bruksområde: Kjøtt med saus.
Vurdering: En konsentrert vin, men likevel ikke harmonisk. Tvilsomt om det blir bedre ved lagring. Knapt verd prisen? 82 p (2006)
Laget av: Tempranillo
Alkoholinnhold:14,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Marques de la Concordia Hacienda de Súsar 2005
Marques de la Concordia
Spania - Rioja
58823 VSD - kr 405,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
United Wineries
Farge og duft: Mørk rød. Søtlig duft av mørke modne bær, sjokolade og mye fat.
Smak: Følger duften, mye fat dekker over frukten, god syre og bra tanniner, men fattanninene tar over mot slutten, brentpreg og kokos i finishen. (2005)
Bruksområde: Kjøtt med saus.
Vurdering: En overeiket vin som trolig ikke blir bedre med lagring. 82 p (2005)
Laget av: 49% tempranillo, 17% syrah, 17% merlot, 17% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent:
Bestill her:

÷ (80p)
Berberana Viña Alarde Reserva 2005
Bodegas Berberana
Spania - Rioja
6275 VSD - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
United Wineries
Farge og duft: Mørkrød med lys kant. Moden duft med søtelig frukt, krydder, eik, litt volatil.
Smak: Bløtt litt flatt anslag, bløt syre og bløte tanniner, middels lengde. (2005)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Helt grei vin for nåkonsum. Verd prisen. 80 p (2005)
Laget av: 80% Tempranillo, 20% Garnacha
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. fatlagring i amerikansk eik, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(75p)
Lagunilla Reserva 2005
Bodegas Lagunilla
Spania - Rioja
3713 VSD - kr 123,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
United Wineries
Farge og duft: Moden rød. Jordlig duft med plommer og kjeller samt litt trevirke.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, bløt syre, mangler noe fylde, sitter noe. (2005)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Ikke spesielt elegant. Nå. Knapt verd prisen. 75 p (2005)
Laget av: 80% tempranillo, 20% garnacha
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 mnd i eikefat (american oak) + 30 mnd flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her