Test av rosé champagne og musserende

Rosé champagne og musserende er svært populært skal vi tro salgstallene. Her har vi testet hele 40 av dem.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Test av rosé champagne og musserende

 

Del 1: Test av rosé champagne

 

Del 2: Test av rosé og røde musserende

Det er vanskelig å konkurrere med Krug i roséklassen, Pol Roger Brut Rose 1998 gjør en formidabel innsats - til en brøkdel av prisen. Den komplekse stilen som kjennetegner denne typen rosé passer imidlertid ikke alle og alltid. Rosé champagne dekker hele spekteret og finnes i en rekke varianter, fra de friske og delikate utgavene som gjør en strålende jobb som aperitiff, til de mer "seriøse" mat-roséene. Rosé musserende er heller ikke noe dårlig alternativ når pris er avgjørende.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Rune Pal, Haga og Torstein Østenstad, Ylajali.

  Remi Madsen        Rune Pal   Torstein Østenstad Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 25. mai 2006, omfatter 22 rosé champagne og 18 rosé og røde musserende. Smakingen ble foretatt blindt etter type. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2006. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Test av rosé champagne og musserende

 

Del 1: Test av rosé champagne

 

Del 2: Test av rosé og røde musserende

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen