TEST: Denne spesielle ølnyheten bør du få med deg

Test Ølnyheter spesialpol februar 2019

Denne spesielle ølnyheten bør du få med deg

Krysningen av lambic og stout er ikke hverdagskost, men belgiske Timmermans og irske Guinness kopulering er vel verd å få med deg.

Det er ikke akkurat et imponerende antall øl polet lanserer i februar. Enten er det fordi satsingen på Burgund 2016 har spist opp budsjettene eller fordi det ikke er nok  interessant øl der ute. Det siste har vi ikke helt forståelse for - hvis det skulle være forklaringen. Derfor må alle ølinteresserte  håpe at dette bare var en inkurie.

Men det er altså all grunn til å glede seg til denne Timmermans + Guinness matchmakingen - og det på selveste valentinsdagen. Tilfeldig? Neppe. 

Dette ølet er så langt unna kommersielle øltiltak som mulig. Det er nemlig en blanding av tre unike øl, Guinness West Indies Porter som ble skapt i 1801, Guinness Special Export som ble brygget første gang i 1944 og Timmermans Oude Kriek som er verdens eldste lambic-bryggeri. Det er nesten så vi hører løfter om Guinness-rekord i bakgrunnen. 

Mange vil nok også glede seg over at Haandbak is back - og det i veldig god form. Og over Nøgne Øs to nye øl, Wilderness og At Gale Force som begge trenger litt tid på å roe seg. 

På neste side finner du beskrivelsene av alle nyhetene på ølpolene

Siden disse produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 14. februar 2019.  Ølene er tilgjengelig i ni polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo Aker Brygge, Trondheim Bankkvartalet, Sandnes Kvadrat, Ålesund Stormoa, Tromsø Langnes, Molde, Bergen Storsenter, City Nord i Bodø og Kristiansand Lillemarkens. Samt at noen er tilgjengelig i polets nettbutikk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen