Tester

Nye whiskyer på spesialpolet i november 2018

Denne whiskyen imponerer selv ekspertene

Denne whiskyen imponerer selv ekspertene

Den er den beste av 37 testede whiskyer som lanseres i spesialutvalget i november. Den og flere kommer garantert til å bli revet bort. For whiskyinteressen er stor. Det gjelder også betalingsviljen.
Aase E. Jacobsen
13 November 2018 - 11:00

Ifølge Tommy Almåsbakk, whiskyansvarlig for Oslo-baren Dr Jekylls samling av i alt 450  whiskyer, er testvinner Ardmore Peated 9YO en imponerende whisky til en gunstig pris.

Blant de 37 som han har smakt for Aperitif denne gangen, er da også en pris på 1099 kroner ikke en gang midt på treet. Det skyldes blant annet at flere av whiskyene som lanseres denne gangen kommer fra Japan og Taiwan, områder som opplever stor etterspørsels- og prispress. Fra japan er det knapt mulig å få prisgunstig whisky. Han trekker derfor fram Ichiro's Malt Malt & Grain som «en knall japansk whiskyblend med elementer hentet fra USA, Canada, Skottland, Irland og eget destilleri.» Ikke helt japansk, altså, men så er den heller ikke billig. Det gjelder altså heller ikke taiwnask whisky, men herfra trekker han fram Kavalan Distillerys Port Single Cask som favoritt denne gangen. 

En annen gjenganger blant favorittene er Highland Park Vintersolsnu som også i årets utgave «fortjener hvert eneste kompliment». Den koster dessuten 50 åre mindre enn for ett år siden, så det er ikke alt av whisky som blir dyrere.

Mens de beste whiskyene ikke uventet inneholder vellagret materiale, er det mange unge whiskyer som er kjøpt inn, whiskyer som innimellom oppleves som noe uferdige. 

Blant de mer harmoniske innslagene av svært ung whisky står denne dansken ut: Stauning Young Rye February 2018.        

På side 3 finner du smaksnotatene for de 37 whiskyene som er testet. Siden produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Her finner du oversikt over alle whiskyene som er kjøp inn og hvilke butikker som har hva

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her