Danske bryggerier gjĂžr i Ă„r som i fjor det sterkt i testen av det importerte juleĂžlet. SĂŠrlig Hornbeer Winterporter, men ogsĂ„ Hornbeer Helge er helt i toppklasse nĂ„r det kommer til kvalitet. Ikke bare smaker de fantastisk i dag, de vil ogsĂ„ utvikle seg positivt i en kjeller i mange Ă„r framover.Â
OgsĂ„ danskene Mikkeller, BĂžgedal og To Ăl vet hva de holder pĂ„ med nĂ„r det skal brygges juleĂžl, om enn ofte i en annen og litt mer leken/dristig stil enn hva som gjĂžres i Norge.Â
Her er de beste norske juleÞlene pÄ polet
Det gjelder ogsĂ„ Ăžl som italienerne Baladin Noel Licorice og Del Ducato Krampus som er julegaven til alle lakriselskere (og dem er det jo mange av).Â
Langtveisfarende Renaissance Abundance Baltic Cherry Christmas Porter er nok et lekkert Ăžl som gjĂžr susen pĂ„ dessertbordet eller i godstolen foran peisen.Â
Belgierne har inspirert mange juleĂžl av det ekstra potente slaget, og Golden Carolus Christmas er en klassiker i kvadrupppelsegmentet. Aller helt bĂžr det stues lengst inn i kjelleren, for dette er et Ăžl som byr pĂ„ stadig mer for hvert Ă„r som gĂ„r.Â
Testen omfatter flere Ăžl i dette segmentet, men som ikke nĂ„dde helt opp, som regel pĂ„ grunn av veldig kraftig kullsyre som ofte kamuflerer de gode smakene. Slike Ăžl bĂžr absolutt legges til side for Ă„ roe seg. Det gjelder ogsĂ„ en del av Ăžlene som er kraftige, men som har litt for uttalt alkohol i Ăžyeblikket.Â