Tester

Importjuleølet 2017

Det er ikke bare i Norge det brygges godt juleøl. Dette er de aller beste importølene

Det er ikke bare i Norge det brygges godt juleøl. Dette er de aller beste importølene

Om du tror juleøl er en norsk oppfinnelse, tar du feil. Alle låner av hverandre, også blant utenlandske bryggerier, og noen bruker inspirasjonen bedre enn andre.
Aase E. Jacobsen
20 November 2017 - 12:30

Danske bryggerier gjør i år som i fjor det sterkt i testen av det importerte juleølet. Særlig Hornbeer Winterporter, men også Hornbeer Helge er helt i toppklasse når det kommer til kvalitet. Ikke bare smaker de fantastisk i dag, de vil også utvikle seg positivt i en kjeller i mange år framover. 

Også danskene Mikkeller, Bøgedal  og To Øl vet hva de holder på med når det skal brygges juleøl, om enn ofte i en annen og litt mer leken/dristig stil enn hva som gjøres i Norge. 

Her er de beste norske juleølene på polet

Det gjelder også øl som italienerne Baladin Noel Licorice og Del Ducato Krampus som er julegaven til alle lakriselskere (og dem er det jo mange av). 

Langtveisfarende Renaissance Abundance Baltic Cherry Christmas Porter er nok et lekkert øl som gjør susen på dessertbordet eller i godstolen foran peisen. 

Belgierne har inspirert mange juleøl av det ekstra potente slaget, og Golden Carolus Christmas er en klassiker i kvadrupppelsegmentet. Aller helt bør det stues lengst inn i kjelleren, for dette er et øl som byr på stadig mer for hvert år som går. 

Testen omfatter flere øl i dette segmentet, men som ikke nådde helt opp, som regel på grunn av veldig kraftig kullsyre som ofte kamuflerer de gode smakene. Slike øl bør absolutt legges til side for å roe seg. Det gjelder også en del av ølene som er kraftige, men som har litt for uttalt alkohol i øyeblikket. 

På neste side finner du de 50 importjuleølene som er testet listet etter poeng

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her