Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Tester

Nytt øl og mjød spesialpol juni 2020

Det går i frukt og syrlige toner - og det passer sesongen veldig godt

Det går i frukt og syrlige toner - og det passer sesongen veldig godt

De er ikke mange - nyhetene på spesialpolet i juni - men nok til å glede både ølnerder og andre som vil ha en pause fra rosevin og altfor lettdrikkelig pils.
Julie Helene Amundsen
19 Juni 2020 - 16:16

Denne rundens toppskårere er en veritabel fruktfest, fra Cantillon Rose som danker ut mange roséviner på markedet, via sommerlige 3 Fonteinen Aardbei-Kriek som kombinerer kirsebær og jordbær samt Cantillon Vigneronne som er ung lambic blandet med muscatdruer og en drøm til sommerlige retter av sjømat, grønnsaker eller lyst kjøtt.

Det er verdt å nevne at noen av Cantillon-ølene går gjennom en fase hvor en bakterie kalt pediococcus fra villgjæringen er aktivert, gjerne på grunn av  "riktig" varme eller fuktighet eller for høy pH ved tappingen. Resultatet er at ølet får veldig høy viskosistet, eller litt ekkelt forklart: en "slimete" konsistens, også kjent som ropiness. Det kan derfor - og med stor fordel - være lurt å lagre det i rundt et halvt år etter innkjøp, ettersom prosessen vil være over i løpet av noen måneders tid. Men ølet tar ikke skade av dette. Det er noe som kan oppstå også i villgjæret vin (naturvin). Og det er det samme som skjer med tettemelk - hvor denne slimete konsistensen faktisk er ønsket og gir melka en mild syrlighet i tillegg til konsistensen, så altså helt ufarlig.

Amerikanske Black Project Sunbeam er som en tropisk fest i munnen og SweetWater Pit & Pendulum Plum som byr på sommerfest for den mer avanserte surølsfantast. 

Men det er ikke bare det beste ølet som smaker av frukt denne gangen. Eneste norske brygg denne gangen er Mjøderiet Eplemjød, en skikkelig deilig kombo av sider og mjød, ikke like tørt som surølene, men veldig vinøst og spennende. Prøv den til sommerlig sjømat eller vegetar.  

 

På neste side finner du alle smaksnotatene sortert etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 25. juni 2020 kl 8.00 i nettbutikken. Øl som befinner seg i butikk og ikke er solgt ut, vil fra 2. juli Kl.10.00 plasseres i hyllene i de såkalte +ØL-butikkene og selges på vanlig måte. 

Disse butikkene er Oslo City, Storo, Aker Brygge, Lillehammer, Asker, Drammen CC, Lillemarkens Kristiansand, Sandnes Kvadrat, Bergen Storsenter, Ålesund Moa, Molde, Trondheim, Bankkvartalet, Body City Nord og Tromsø Langnes.

Noen produkter kan bestilles via nettbutikk. Men som en midlertidig løsning i forbindelse med Covid-19, åpnes det også for bestilling av varer som er fordelt på butikkene via polets nettbutikk. Nettbutikkvarer blir sendt kunder pr post.

Her finner du hvilke øl som finnes i hvilke butikker og hvilke volum av hver som er kjøpt inn

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det beste grüner-boksen er ikke uventet helt naturlig  - og et svært godt kjøp
+
Ukens vin

Det beste grüner-boksen er ikke uventet helt naturlig - og et svært godt kjøp

Så god er den at den kunne selges i flaske til en langt høyere pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordstort nyhetsslipp: flere enn 1400 smaksnotater
+
Test
Nyheter og nye årganger i BU og TU mai 2021

Rekordstort nyhetsslipp: flere enn 1400 smaksnotater

Aldri har det vært større aktivitet på polet enn nå. Og mainyhetene er flere enn noen gang før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Eggene er kjøpt inn og besøket er på vei. Dette er triksene du trenger for den perfekte eggerøren
+
Klubbkokken serverer
Perfekt eggerøre

Eggene er kjøpt inn og besøket er på vei. Dette er triksene du trenger for den perfekte eggerøren

Egg smør og salt er alt du trenger for suksess. Med disse enkle grepene får du saftig og fløyesmyk eggerøre som smaker himmelsk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her