TEST: Basisnyhetene i mai har akkurat det du trenger for å skape god feststemning på 17. mai

Test Nyheter basis - vin, øl, brennevin og alkoholfritt mai 2020

Basisnyhetene i mai har akkurat det du trenger for å skape god feststemning på 17. mai

Her er alt fra musserende viner til magnum burgunder, syrlig øl, ferdigmikset drink som smaker virkelig godt, topp vermut og ikke minst et knakende godt øl til den som må avstå fra alkohol.

 

Saffirio Nebbiolo d'Alba Brut Rosé 2017 har nemlig alt som skal til for å tilfredsstille selv den mest kresne. Den er vellaget, den er tro mot motedruen nebbiolo, er tørr og frisk samtidig som den fungerer utmerket også til litt vanskelige smaker. Og så har den moderat 12.5 prosent alkohol som gjør at den kan nytes også til 17. maifrokosten.    

Fra populære Nyetimber kommer en annen rosa boblevin, Nyetimber Rosé Multi-Vintage, som gjør jobben i disse fest-sultne tider. Det virker rett og slett som om nasjonaldagen blir rosa og ikke rød, hvit og blå i år.

Bortsett fra champagnen Autréau Blanc de Blancs Grand Cru Brut  som byr på et velkomment tilskudd til basishylla.

På side 4 finner du alle de nye musserende i basis 

 
 

Den største overraskelsen og en redning for deg som trenger en kjørepils i ordets rette betydning, er Mikkeller Flemish Primitive with Raspberries som med 0,3 prosent alkohol er imponerende godt laget. Det er nesten så du gleder deg til neste hvite dag/uke. Men den kommer altså godt med til de forestående feiringene. 

Blant ønyhetene med alkohol peker to syrlige øl seg ut: Nøgne Ø Kriek of Telemark og Gipsy Hill Outlooker Triple Fruited Sour . Den første i en knallbra utgave som gjør jobben til både 17. mais måltider og som tørsteslukker. 

Større interesse er det nok for gode hvitviner og basisutvalget byr på to flotte alternativer for festbordet. En annen kjenning fra denne spalten, men nå i magnumflaske: Roche de Bellene Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes  2015 og portugisiske Luis Seabra Xisto Limitado 2018 som det er veldig god grunn til å ønske velkommen i basishyllene, for Luis Seabra byr på noe av det mest interessante utenfor den faste hvitvinsløypa (les Frankrike og chablis). Dette er topp kvalitet og et godt alternativ til chablis premier cru.  

De må dele showet med noen andre godbiter som inntar basishyllene akkurat nå. En kjenning i disse spalter fra bestillingsutvalget som er kjøpt inn som partivare, det betyr at du må troppe opp på et av de 62 største polene for å få tak i Simpsons The Roman Road Chardonnay 2018. Det er altså vel verd turen. 

På side 5 finner du de nye hvitvinene

 

Rødvinsnyhetene domineres av Umbria og Toscana. Antonelli Montefalco Rosso 2017 og  Scacciadiavoli Montefalco Rosso 2016 er begge supre kjøp fra Umbrias grand cru Montefalco (om enn ikke toppvinene Sagrantino, men den mer tilgjengelige Rosso. 

Og Monsanto Chianti Classico 2016 er nok en gammel kjenning som er hyggelig å se i basishyllen. Il Poggione Rosso di Montalcino 2018 på sin side byr på mye for pengene i den høyere prisete Rosso di Montalcino-kategorien. 

Resten av de røde nyhetene er på side 6

 

Også fra Italia, men i en helt annen kategori, er Antica Torino Vermouth di Torino Rosso   - en virkelig lekkerbisken som venter på å mikses til en negroni, eller serveres som den er eller som en spritz. Og er du ikke i modus til å lage din egen negroni eller spritz, har den levende ginlegenden Stig Bareksten gjort det for deg med den ferdigblandete drinken Bareksten Gin Spritz by 7F.

 

Alle nyhetene i basis finner du på de neste sidene sortert etter kategori og poeng

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen