TEST: Disse supergode nyhetene kan du plukke med deg allerede i dag
Test

Disse supergode nyhetene kan du plukke med deg allerede i dag

Du bør absolutt ta en titt i polets basishyller for det er flere interessante produkter på plass fra og med i dag.

På topp blant basisnyhetene i september er et knippe «grand cru» , eller rettere sagt grosses gewächs (GG), fra 2015 og Pfalz' og Rheinhessens beste vinmarker. Et fantastisk år for det beste av tysk riesling. Vi snakker om viner som vil utvikle seg lenge i kjelleren og som prismessig (fortsatt) er svært konkurransedyktige. 

 Vinene har premiere i Norge samtidig med at de blir gjort tilgjengelig i Tyskland - om det skulle være et viktig poeng for noen. Men at de er svært ettertraktete på hjemmemarkedet er ingen overdrivelse. Så kjenn din besøkelsestid om du vil ha noe virkelig lekkert i glasset i høst og noe å se fram til. 

Basishyllene får også tilførsel av seks naturviner som er framstilt i amforaer, store leirkrukker slik som i virkelig gamle dager. Kvaliteten på de fire som er smakt er veldig høy. Har du ennå ikke utfordret smaksløkene dine med denne type viner, bør du absolutt gjøre det, du vil bli positivt overrasket. 

Øltilfanget nå i september er også veldig tilfredsstillende med flere gode høstøl. Det nærmer seg lam- og fårikåltid, så til denne type mat passer disse ølene helt perfekt. 

På undersidene er alle basisnyhetene delt inn etter kategori og listet etter poeng.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking.  Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 2. september 2016 når de samtidig er å finne i polhyllene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen