TEST: Disse supergode nyhetene kan du plukke med deg allerede i dag
Test

Disse supergode nyhetene kan du plukke med deg allerede i dag

Du bør absolutt ta en titt i polets basishyller for det er flere interessante produkter på plass fra og med i dag.

På topp blant basisnyhetene i september er et knippe «grand cru» , eller rettere sagt grosses gewächs (GG), fra 2015 og Pfalz' og Rheinhessens beste vinmarker. Et fantastisk år for det beste av tysk riesling. Vi snakker om viner som vil utvikle seg lenge i kjelleren og som prismessig (fortsatt) er svært konkurransedyktige. 

 Vinene har premiere i Norge samtidig med at de blir gjort tilgjengelig i Tyskland - om det skulle være et viktig poeng for noen. Men at de er svært ettertraktete på hjemmemarkedet er ingen overdrivelse. Så kjenn din besøkelsestid om du vil ha noe virkelig lekkert i glasset i høst og noe å se fram til. 

Basishyllene får også tilførsel av seks naturviner som er framstilt i amforaer, store leirkrukker slik som i virkelig gamle dager. Kvaliteten på de fire som er smakt er veldig høy. Har du ennå ikke utfordret smaksløkene dine med denne type viner, bør du absolutt gjøre det, du vil bli positivt overrasket. 

Øltilfanget nå i september er også veldig tilfredsstillende med flere gode høstøl. Det nærmer seg lam- og fårikåltid, så til denne type mat passer disse ølene helt perfekt. 

På undersidene er alle basisnyhetene delt inn etter kategori og listet etter poeng.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking.  Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 2. september 2016 når de samtidig er å finne i polhyllene.

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Smak Burgunds fantastiske viner

Lær alt om hvorfor de beste vinene fra Burgund er så ettertraktet - selvsagt får du smake dem både i rødt og hvitt

Denne kvelden smaker du deg gjennom Burgunds hierarki fra regionvin til premier cru, både hvitt og rødt og fra nord til sør. Til sammen 10 viner fra en av områdets mest kjente produsenter vil forklare deg hvorfor Burgund er så ettertraktet. Les hele saken

Vinkurs 30. april i Oslo

Det er snart sommer: Lær alt om chablis, sancerre, muscadet, rosévin, prosecco og cava

Mai Tjemsland, som er en av fem med tittelen Master of Wine i Norge, og som pendler fast til Sicilia, vet alt om hvilke viner som passer til den lyse og varme årstid. Sommersesongen 2018 blir den beste noensinne etter denne kvelden. Les hele saken

Til toppen