TEST: Disse vinene bør får en plass i kjelleren

Test Spesialpol juni 2017

Disse vinene bør får en plass i kjelleren

Loire-dalens hvitviner av chenin blanc og melon de bourgogne utfordrer så vel riesling som chardonnay både når det kommer til kvalitet og pris. Her er de du skal se etter blant nyhetene på spesialpolet i juni.

Chenin blanc er en av de mest lagringsdyktige hvitvinsdruene som dyrkes. Og som gir viner i en mengde varianter, fra det helt knusktørre til søte vidundre som overlever flere generasjoner i en kjeller. 

På topp blant cheninnyhetene på spesialpolet er Taille aux Loup Clos de Venise (Vouvray) og Laureau Savennieres Roches aux Moines 2015  som begge er fra den delen av Loire hvor chenin blanc trives aller best. 

Spesialpolet satser også på muscadet, med blandet hell, først og fremst siden utvalget i (basis- og) bestillingsutvalget allerede er godt og gunstigere priset. Men en muscadet fra 1996 i toppform til 251 kroner er likevel verd å ta turen for. Selv om muscadet utgjør en betydelig del av spesialpolnyhetene i juni, er det likevel chablis som dominerer lista. Men prisene er blitt høye, så både chenin og muscadet er langt bedre alternativer. 

Blant de røde vinene fra Loire er det stort sett gamle kjenninger som de fra Roches Neuves, men det er langt mellom kuppene. 

På de neste sidene finner du smaksnotatene for de 62 vinene som er testet. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen