TEST: Eplefest (og oktoberfest) i ølhylla

Test Nye øl i spesialpolhyllene oktober 2018

Eplefest (og oktoberfest) i ølhylla

Blant de fem beste produktene i spesialpolslippet for øl/sider er det epler eller smak av sådann i tre av dem.

Både Alesong Brewing Pomme, Stockholm Brewing Orchard Saison og Lindheim Ølkompanis Farmer`s Reserve Pure er eplebaserte eller smaker av epler. Og de to første er vellykkete eksempler på «øl møter sider».

Dette er også et tegn på at fruktdominerte øl og surøl fortsatt holder interessen oppe, i hvert fall er det ingen grunn til å la være å velge disse, for de lover godt både som matøl og som mulige lagringsobjekter. Erfaringen tilsier at frukt og ølkarakteren smelter mer og mer sammen med tiden.

Er du ikke i eplemodus, men ikke kan vente til julefrukten, er Alesong Brewings Touch of Brett/ Mandarina det du skal gå for. Ikke er surøl i vanlig forstand, men en touch av.

Men også de som holder en knapp på klassiske ølstiler blir tilgodesett denne gangen. St. Bernardus Abt.12 er et øl som bør legges dypt i kjelleren og som er dette slippets aller beste kjøp.

Stillwaters Critical Thinking er en annen kraftpakke som ikke bør sprettes i dag.

Er du på (NE)IPA-kjøret, er Interboro You´re all I need DIPA, den du skal plukke med deg. 

Et øl du med god samvittighet kan nytes i dag er uberklassiske Paulaner Oktoberfest bier. Her er det bare å finne fram pølsepakken, store glass, lederhosen og dirndl.

På neste side finner du ølene og siderne listet etter poeng

Siden disse produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 18. oktober2018.  Ølene er tilgjengelig i ni polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo Aker Brygge, Trondheim Bankkvartalet, Sandnes Kvadrat, Ålesund Stormoa, Tromsø Langnes, Molde, Bergen Storsenter, City Nord i Bodø og Kristiansand Lillemarkens. Samt at noen er tilgjengelig i polets nettbutikk.

Her ser du fordelingen på de ulike butikkene

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen