Tester

Nyheter på spesialpolet februar 2017

Heldig den som får kloa i disse juvelene - og har råd til dem

Heldig den som får kloa i disse juvelene - og har råd til dem

For de finnes bare i et antall av 11 flasker. For Le Moines del som er det beste kjøpet av de to, er alle på Aker Brygge-polet, så der er sjansen størst . Eller du kan prøve deg på en av de mange vinene som er med i årets første poluaksjon.
Aase E. Jacobsen
27 Januar 2017 - 12:33

Det er Burgund og 2014 som er tema for årets første spesialpolslipp. En ujevn årgang som er best på det absolutte toppnivå hvor produsentene har samlet den beste frukten for å forsvare de galopperende prisene. Det er likevel langt mellom de gode kjøpene.

God billigburgund finnes knapt

Men må du ha, så er dette hva god burgund koster. Sannsynligheten for at prisene går ned selv om det kommer en svakere årgang, er lik null. Det er større grunn til å frykte det motsatte, gitt de kommende årgangenes lavere volum og høye kvalitet.

Burgund har derfor meldt seg ut av den delen av markedet hvor den jevne vininteresserte kan delta side om side med de bemidlete.

Likevel er det noen viner som peker seg ut som gode kjøp denne gangen, nemlig Prieur Gevrey-Chambertin Premier Cru 2014, Chevillon Nuits St.-Georges Vaucrains 2014 og Jadot Corton Pougets 2014 som alle byr på stor pinotkarakter for godt under 1000-lappen. Men billig er det altså ikke.

På side 3 finner du smaksnotatene for de 63 vinene som er testet

I spesialpolene er det 26.800 flasker burgundere som blir tilgjengelig fra torsdag den 2. februar kl 10. Det burde derfor være nok til alle siden det kun er en håndfull viner som skaper kø. Spesialutvalgvinene kan som kjent ikke bestilles, men må kjøpes fra ett av de sju spesialpolutsalgene i landet. 

Her ligger oversikten over alle vinene og hva som finnes hvor

Er du mer interessert i moden vin er det fullt mulig å sikre seg noen flasker uten å måtte flytte seg fra pc-en. Det gjør du ved å legge inn bud på en av de drøyt 600 vinene - også en del burgundere - som inkluderer mange velkjente og ettertraktete navn. Blant annet finnes Rousseau i to utgaver fra 2010 og til litt lavere utropspris enn hva 2014 koster. Men så har denne produsenten opplevd en heftig prisøkning de siste ti årene. 

Her finner du katalogen for årets første auksjon 

Og her legger du inn budene 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her