TEST: I høst kan du bytte ut både rødvinen og den fyldige hvitvinen med øl - det finnes rikelig med knallgode alternativer - også norskbryggete i verdensklasse

Test Øl-, sider- og mjødnyheter i bestillingsutvalget september 2019

I høst kan du bytte ut både rødvinen og den fyldige hvitvinen med øl - det finnes rikelig med knallgode alternativer - også norskbryggete i verdensklasse

Vi snakker selvsagt om surøl og av det komplekse slaget. Ikke bare fra Belgia, men også fra Norge. Fyll opp kjøleskap og kjeller for dette er supre lagringskandidater.

Lindheim Ølkompani i  Telemark (eller Vestfold og Telemark som fylket snart heter) er Norges fremste surølbryggeri - det dokumenteres nok en gang og til fulle med nyhetene i september. 

Lindheim Farmer's Reserve Markens Grøde er intet mindre enn et stykke nydelig surøl. Superslank og elegant, og et veldig godt matøl til dine beste kjøttretter, også vilt når den tid kommer.

Lindheim stiller med tre sure toppskårere til denne gangen, komplekse og eplebaserte Lindheim x Maaemo The Apple People, superlange Lindheim Farmer's Reserve Avalon  og Lindheim Farmer's Reserve Solbær med sitt lekre fatpreg.

Les mer om Lindheim Ølkompani her

Når også Haandbryggeriet med sin internasjonale suksess i ryggen leverer i denne klassen med sin siste versjon av Haandbakk, så er det klart at Norge har etablert seg som en solid surølsdestinasjon.   

Haandbryggeriet var tidlig ute med å eksperimentere med surøl

Er du en ekte surølelsker, kommer du ikke utenom belgierne, som 3 Fonteinen Hommage og De Ranke Back to Black - begge to helt fantastiske øl i denne vinøse stilen som altså uten problem kan erstatte de beste rødviner. Også som lagringskandidater. 

Firestone Walker Krieky Bones Batch No.005 Batch og Le Trou Du Diable La Bretteuse er to andre lekkerbiskener i den syrlige klassen.

De andre ølgodbitene er i den mørke stilen. Og Pohjala markerer seg nok en gang som leverandør i verdensklasse når det gjelder det mørke og intense. Deriblant Pime Öö PX, Öhtu og Hämarik.

Belgisk øltradisjon møter britisk på en utmerket måte med Brasserie de Bastogne Ardenne Stout som kan nytes i langdrag - helt til neste vår eller lageret er tomt. 

 

På de neste sidene finner du 104 nye øl, sidere og mjød fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

I juli lanseres det i alt 175 nye øl i bestillings-og tilleggsutvalget. Vi har testet 105 av dem. Nyhetene er vurdert av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste øl-, sider- og mjødsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 6. julie 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen