Tester

Øl-, sider- og mjødnyheter i bestillingsutvalget september 2019

I høst kan du bytte ut både rødvinen og den fyldige hvitvinen med øl - det finnes rikelig med knallgode alternativer - også norskbryggete i verdensklasse

I høst kan du bytte ut både rødvinen og den fyldige hvitvinen med øl - det finnes rikelig med knallgode alternativer - også norskbryggete i verdensklasse

Vi snakker selvsagt om surøl og av det komplekse slaget. Ikke bare fra Belgia, men også fra Norge. Fyll opp kjøleskap og kjeller for dette er supre lagringskandidater.
Julie Helene Amundsen
10 September 2019 - 14:45

Lindheim Ølkompani i  Telemark (eller Vestfold og Telemark som fylket snart heter) er Norges fremste surølbryggeri - det dokumenteres nok en gang og til fulle med nyhetene i september. 

Lindheim Farmer's Reserve Markens Grøde er intet mindre enn et stykke nydelig surøl. Superslank og elegant, og et veldig godt matøl til dine beste kjøttretter, også vilt når den tid kommer.

Lindheim stiller med tre sure toppskårere til denne gangen, komplekse og eplebaserte Lindheim x Maaemo The Apple People, superlange Lindheim Farmer's Reserve Avalon  og Lindheim Farmer's Reserve Solbær med sitt lekre fatpreg.

Les mer om Lindheim Ølkompani her

Når også Haandbryggeriet med sin internasjonale suksess i ryggen leverer i denne klassen med sin siste versjon av Haandbakk, så er det klart at Norge har etablert seg som en solid surølsdestinasjon.   

Haandbryggeriet var tidlig ute med å eksperimentere med surøl

Er du en ekte surølelsker, kommer du ikke utenom belgierne, som 3 Fonteinen Hommage og De Ranke Back to Black - begge to helt fantastiske øl i denne vinøse stilen som altså uten problem kan erstatte de beste rødviner. Også som lagringskandidater. 

Firestone Walker Krieky Bones Batch No.005 Batch og Le Trou Du Diable La Bretteuse er to andre lekkerbiskener i den syrlige klassen.

De andre ølgodbitene er i den mørke stilen. Og Pohjala markerer seg nok en gang som leverandør i verdensklasse når det gjelder det mørke og intense. Deriblant Pime Öö PX, Öhtu og Hämarik.

Belgisk øltradisjon møter britisk på en utmerket måte med Brasserie de Bastogne Ardenne Stout som kan nytes i langdrag - helt til neste vår eller lageret er tomt. 

 

På de neste sidene finner du 104 nye øl, sidere og mjød fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

I juli lanseres det i alt 175 nye øl i bestillings-og tilleggsutvalget. Vi har testet 105 av dem. Nyhetene er vurdert av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste øl-, sider- og mjødsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 6. julie 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her