Tester

Øl-, sider- og mjødnyheter i bestillingsutvalget september 2019

I høst kan du bytte ut både rødvinen og den fyldige hvitvinen med øl - det finnes rikelig med knallgode alternativer - også norskbryggete i verdensklasse

I høst kan du bytte ut både rødvinen og den fyldige hvitvinen med øl - det finnes rikelig med knallgode alternativer - også norskbryggete i verdensklasse

Vi snakker selvsagt om surøl og av det komplekse slaget. Ikke bare fra Belgia, men også fra Norge. Fyll opp kjøleskap og kjeller for dette er supre lagringskandidater.
Julie Helene Amundsen
10 September 2019 - 13:45

Lindheim Ølkompani i  Telemark (eller Vestfold og Telemark som fylket snart heter) er Norges fremste surølbryggeri - det dokumenteres nok en gang og til fulle med nyhetene i september. 

Lindheim Farmer's Reserve Markens Grøde er intet mindre enn et stykke nydelig surøl. Superslank og elegant, og et veldig godt matøl til dine beste kjøttretter, også vilt når den tid kommer.

Lindheim stiller med tre sure toppskårere til denne gangen, komplekse og eplebaserte Lindheim x Maaemo The Apple People, superlange Lindheim Farmer's Reserve Avalon  og Lindheim Farmer's Reserve Solbær med sitt lekre fatpreg.

Les mer om Lindheim Ølkompani her

Når også Haandbryggeriet med sin internasjonale suksess i ryggen leverer i denne klassen med sin siste versjon av Haandbakk, så er det klart at Norge har etablert seg som en solid surølsdestinasjon.   

Haandbryggeriet var tidlig ute med å eksperimentere med surøl

Er du en ekte surølelsker, kommer du ikke utenom belgierne, som 3 Fonteinen Hommage og De Ranke Back to Black - begge to helt fantastiske øl i denne vinøse stilen som altså uten problem kan erstatte de beste rødviner. Også som lagringskandidater. 

Firestone Walker Krieky Bones Batch No.005 Batch og Le Trou Du Diable La Bretteuse er to andre lekkerbiskener i den syrlige klassen.

De andre ølgodbitene er i den mørke stilen. Og Pohjala markerer seg nok en gang som leverandør i verdensklasse når det gjelder det mørke og intense. Deriblant Pime Öö PX, Öhtu og Hämarik.

Belgisk øltradisjon møter britisk på en utmerket måte med Brasserie de Bastogne Ardenne Stout som kan nytes i langdrag - helt til neste vår eller lageret er tomt. 

 

På de neste sidene finner du 104 nye øl, sidere og mjød fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

I juli lanseres det i alt 175 nye øl i bestillings-og tilleggsutvalget. Vi har testet 105 av dem. Nyhetene er vurdert av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste øl-, sider- og mjødsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 6. julie 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her