Tester
Denne vinen og mange andre blir det kamp om i dag

Denne vinen og mange andre blir det kamp om i dag

Da er spesialpolslippet denne uken stedet. Men det kan bli kamp om flaskene med vellagret vin. Også om denne.
Aase E. Jacobsen
01 Desember 2016 - 10:13

Det er nemlig moden vin som er tema for desember på spesialpolet. Og i første omgang moden bordeaux. 

Ch. Margaux 1985 er en sjelden mulighet til å smake en legendarisk vin i vellagret, men fortsatt stor form. Og prisen er trolig det samme som den vil være når den kommer i 2013-årgang. Men som nevnt - få flasker og mange i samme ærend. Det blir det trolig også når det kommer til en annen margaux, nemlig Ch. Giscours 1970 - en imponerende ungdommelig 46 år gammel vin. 

Léoville-slottene er sterkt representert i toppen. Barton 2005 er et knallkjøp. Og Las Cases er ikke langt unna i i henholdsvis 1989 og 2006

Ikke alt av bordeauxvin er i de øvre prisklasser. To favoritter blant de rimeligere er Ch. Sociando-Mallet og Ch. Fourcas-Dupré som begge lanseres i flere årganger - og som du neppe må bruke albuene for å få tak i. De finnes også i yngre utgaver som du i ro og mak kan bestille fra pc eller mobil.

På den søte bordeauxsiden vil det selvsagt bli mye trøkk på Ch. Yquem 2004. Og vi snakker faktisk om halv pris eller lavere. Årets kupp?

I dette noble selskapet blir Wolfer Goldgrube Riesling Spätlese Goldkapsel 2007 nærmest en outsider, men det er bare fordi produsenten ikke er like kjent. Vollenweider er imidlertid en magiker med riesling og prisene er magisk gunstige.

Se alt det gode han har å by på

Det vil også bli kamp om modne boblene. Deriblant William Deutz 1985 i magnum som er virkelig imponerende gitt alderen.

Siste årgang ut av denne champagnen er også et knallkjøp - og den kan bestilles

Men prismessig kan den ikke konkurrere med Henriot 1996 i magnum.  

På side 3 finner du smaksnotatene for de 63 vinene som er testet

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her