TEST: Rekordmye godt å glede seg over blant marsnyhetene

Test Nyheter i bestillingsutvalget mars 2018

Rekordmye godt å glede seg over blant marsnyhetene

De siste ukene har vært sjeldent intense når det kommer til antall produkter som enten er nyheter i bestillingsutvalget eller årgangsendringer. Her finner du 1020 smaksnotater.

Jura er og blir hot as hell, og når kongene av Jura, Tissot og Ganevat, lanserer flere cuveer, dukes det til fest blant Jura-fansen. Disse ettertraktete flaskene forsvinner fort, men stadig flere Jura-produsenter kommer på banen, og gjør at etterspørselen ikke kommer til å dabbe av med det første.

Når det kommer til pinot noir, slåss California og Oregon med Burgund om oppmerksomheten. Heldigvis er det plass til begge. Og interessen for pinot noir har nå bredt seg til de lavere prissjikt slik at du nå kan få god tysk eller chilensk pinot i boks eller i pent priset flaske. Antica Terra Botanica 2015 er fortsatt imponerende, og Angervilles Volnay 1er Cru Champans 2015 og Volnay 1er Cru Clos des Ducs 2015 er det umulig å komme utenom. 

Interessen for Piemonte og barolo får næring gjennom alle de gode vinene som lanseres eller er kommet i ny årgang i disse dager. Se etter Aldo Conternos Barolo Colonello 2013 og Barolo Cicala 2013, Elio Altares Barolo Cerretta Vigna Bricco 2011, G. Mascarello Barolo Monprivato 2013, Sottimano Barbaresco Currá 2013 og Rivetto Barolo Leon Reserva 2006 som altså har fått velkommen modning.

Champagne og andre bobleviner er en annen tørst som virker umulig å slukke. Legras St Vincent 2000 og Alfred Gratien 2004 er veldig sikre kort i denne kategorien. Sjekk også ut alle de gode alternativene til champagne som tilbyr svært mye for pengene.

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen