Tester

Nyheter i bestillingsutvalget mars 2018

Rekordmye godt å glede seg over blant marsnyhetene

Rekordmye godt å glede seg over blant marsnyhetene

De siste ukene har vært sjeldent intense når det kommer til antall produkter som enten er nyheter i bestillingsutvalget eller årgangsendringer. Her finner du 1020 smaksnotater.
Aase E. Jacobsen
03 Mars 2018 - 01:00

Jura er og blir hot as hell, og når kongene av Jura, Tissot og Ganevat, lanserer flere cuveer, dukes det til fest blant Jura-fansen. Disse ettertraktete flaskene forsvinner fort, men stadig flere Jura-produsenter kommer på banen, og gjør at etterspørselen ikke kommer til å dabbe av med det første.

Når det kommer til pinot noir, slåss California og Oregon med Burgund om oppmerksomheten. Heldigvis er det plass til begge. Og interessen for pinot noir har nå bredt seg til de lavere prissjikt slik at du nå kan få god tysk eller chilensk pinot i boks eller i pent priset flaske. Antica Terra Botanica 2015 er fortsatt imponerende, og Angervilles Volnay 1er Cru Champans 2015 og Volnay 1er Cru Clos des Ducs 2015 er det umulig å komme utenom. 

Interessen for Piemonte og barolo får næring gjennom alle de gode vinene som lanseres eller er kommet i ny årgang i disse dager. Se etter Aldo Conternos Barolo Colonello 2013 og Barolo Cicala 2013, Elio Altares Barolo Cerretta Vigna Bricco 2011, G. Mascarello Barolo Monprivato 2013, Sottimano Barbaresco Currá 2013 og Rivetto Barolo Leon Reserva 2006 som altså har fått velkommen modning.

Champagne og andre bobleviner er en annen tørst som virker umulig å slukke. Legras St Vincent 2000 og Alfred Gratien 2004 er veldig sikre kort i denne kategorien. Sjekk også ut alle de gode alternativene til champagne som tilbyr svært mye for pengene.

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her