Tester

Nyheter i basisutvalget mai 2017

Sjeldne storheter i basisutvalget

Sjeldne storheter i basisutvalget

To av rieslingverdenens absolutte topper er å finne i basishyllene fra i dag. Men det er snakk om mikropartier og høye priser. Bedre tilgang er det på mange andre hvitviner, og det til gode priser.
Aase E. Jacobsen
05 Mai 2017 - 13:00

Det er Schäfer-Fröhlich Felseneck Riesling GG 2015, Emrich-Schönleber Halenberg Riesling GG 2015 og Dr. Crusius Felsenberg GG 2015 det er snakk om. Bedre enn dette blir knapt tørr riesling. Men riesling på toppnivå, grosses gewächs, populært kalt GG, koster.

Mer vin for pengene før du med en vin som Juliusspital Würzburger Abtsleite Silvaner Trocken Erste Lage 2015. Erste lage tilhører nivået under GG. Nå er denne utgaven riktignok av en annen drue, men silvaner har likefullt et veldig godt lagringspotensial. Og spesielt når den kommer fra denne vinmarken. 

Muscadet er tema for polets basisnyheter, og  det er flere godbiter å teste ut. Med økende priser og mindre tilgjengelighet på grunn av lave avlinger for nordmenns sommervin nummer en, chablis, er muscadet en god erstatning. Og prisene er tipp topp gunstige. 

Fra en av de kommende cru-ene, eller underområdene, i Muscadet, Ch. Thébaud, kommer Poiron Dabin Ch. Thébaud Muscadet Sèvre et Maine Clos des Tabardières 2010 og Lieubeau Ch. Thébaud l'Aulnaye Muscadet et Sèvre et Maine 2010. To forskjellige, men like gode tolkninger av en muscadetstil du neppe har vært borti før. Lett utviklet, men med fortsatt veldig godt lagringspotensial. 

På den røde siden peker Woodside Park Pinot Noir 2016 seg ut. Og med nasjonaldagen og mange andre festligheter i anmarsj, er denne champagnen verd å merke seg i basishyllen: Pierre Gerbais l'Osmose Extra Brut.

For familien yngste og de som ikke vil ha alkohol, er Balholm Eple Sprudle et supert alternativ.    

Noen gode øl- og brennevinsnyheter er det også verd å sjekke ut. 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her