Tester

Nyheter i basisutvalget mai 2017

Sjeldne storheter i basisutvalget

Sjeldne storheter i basisutvalget

To av rieslingverdenens absolutte topper er å finne i basishyllene fra i dag. Men det er snakk om mikropartier og høye priser. Bedre tilgang er det på mange andre hvitviner, og det til gode priser.
Aase E. Jacobsen
05 Mai 2017 - 14:00

Det er Schäfer-Fröhlich Felseneck Riesling GG 2015, Emrich-Schönleber Halenberg Riesling GG 2015 og Dr. Crusius Felsenberg GG 2015 det er snakk om. Bedre enn dette blir knapt tørr riesling. Men riesling på toppnivå, grosses gewächs, populært kalt GG, koster.

Mer vin for pengene før du med en vin som Juliusspital Würzburger Abtsleite Silvaner Trocken Erste Lage 2015. Erste lage tilhører nivået under GG. Nå er denne utgaven riktignok av en annen drue, men silvaner har likefullt et veldig godt lagringspotensial. Og spesielt når den kommer fra denne vinmarken. 

Muscadet er tema for polets basisnyheter, og  det er flere godbiter å teste ut. Med økende priser og mindre tilgjengelighet på grunn av lave avlinger for nordmenns sommervin nummer en, chablis, er muscadet en god erstatning. Og prisene er tipp topp gunstige. 

Fra en av de kommende cru-ene, eller underområdene, i Muscadet, Ch. Thébaud, kommer Poiron Dabin Ch. Thébaud Muscadet Sèvre et Maine Clos des Tabardières 2010 og Lieubeau Ch. Thébaud l'Aulnaye Muscadet et Sèvre et Maine 2010. To forskjellige, men like gode tolkninger av en muscadetstil du neppe har vært borti før. Lett utviklet, men med fortsatt veldig godt lagringspotensial. 

På den røde siden peker Woodside Park Pinot Noir 2016 seg ut. Og med nasjonaldagen og mange andre festligheter i anmarsj, er denne champagnen verd å merke seg i basishyllen: Pierre Gerbais l'Osmose Extra Brut.

For familien yngste og de som ikke vil ha alkohol, er Balholm Eple Sprudle et supert alternativ.    

Noen gode øl- og brennevinsnyheter er det også verd å sjekke ut. 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her