TEST: Sjeldne storheter i basisutvalget

Test Nyheter i basisutvalget mai 2017

Sjeldne storheter i basisutvalget

To av rieslingverdenens absolutte topper er å finne i basishyllene fra i dag. Men det er snakk om mikropartier og høye priser. Bedre tilgang er det på mange andre hvitviner, og det til gode priser.

Det er Schäfer-Fröhlich Felseneck Riesling GG 2015, Emrich-Schönleber Halenberg Riesling GG 2015 og Dr. Crusius Felsenberg GG 2015 det er snakk om. Bedre enn dette blir knapt tørr riesling. Men riesling på toppnivå, grosses gewächs, populært kalt GG, koster.

Mer vin for pengene før du med en vin som Juliusspital Würzburger Abtsleite Silvaner Trocken Erste Lage 2015. Erste lage tilhører nivået under GG. Nå er denne utgaven riktignok av en annen drue, men silvaner har likefullt et veldig godt lagringspotensial. Og spesielt når den kommer fra denne vinmarken. 

Muscadet er tema for polets basisnyheter, og  det er flere godbiter å teste ut. Med økende priser og mindre tilgjengelighet på grunn av lave avlinger for nordmenns sommervin nummer en, chablis, er muscadet en god erstatning. Og prisene er tipp topp gunstige. 

Fra en av de kommende cru-ene, eller underområdene, i Muscadet, Ch. Thébaud, kommer Poiron Dabin Ch. Thébaud Muscadet Sèvre et Maine Clos des Tabardières 2010 og Lieubeau Ch. Thébaud l'Aulnaye Muscadet et Sèvre et Maine 2010. To forskjellige, men like gode tolkninger av en muscadetstil du neppe har vært borti før. Lett utviklet, men med fortsatt veldig godt lagringspotensial. 

På den røde siden peker Woodside Park Pinot Noir 2016 seg ut. Og med nasjonaldagen og mange andre festligheter i anmarsj, er denne champagnen verd å merke seg i basishyllen: Pierre Gerbais l'Osmose Extra Brut.

For familien yngste og de som ikke vil ha alkohol, er Balholm Eple Sprudle et supert alternativ.    

Noen gode øl- og brennevinsnyheter er det også verd å sjekke ut. 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen