Tequila-collage
Test
Tequila-collage

20 tequilaer testet: De fatlagrete er best

Om du er usikker på om du liker tequila, bør du velge en som er fatlagret. Det gir en fyldigere smak.

De fleste som har dårlige erfaringer med tequila, har det fordi de har smakt ikke-fatlagret og ofte litt vel rustikk vare. Selv to måneder som er minstekravet for reposado, gjør godt. Men også de som modner kortere enn det oppnår gode resultater for sin silver eller blanco, skal vi tolke resultatene fra denne testen. Gold er tilsatt karamell og har derfor en avrundende effekt. Añejo som krever mer enn 12 måneder i fat, bringer ikke uventet mer kompleksitet til tequilaen.

Se alle de gode drinkene du kan lage med tequila

Lær mer om tequila her

Lurer du på hva mezcal er, får du vite det her

Slik ble testen gjennomført:

Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Anne-Lise Gundersen og Sondre Kasin, begge BA53, Tommy Almåsbakk, Dr Jekylls og Joakim Olsson, Himkok.

Testen, som ble gjennomført 7. april, omfatter totalt 20 tequilaer. Smakingen ble foretatt blindt etter type. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

 

Poengskalaen er femdelt: 

Meget god kvalitet 90-100p

God kvalitet 80-89p

Middels kvalitet 70-79p

Under middels kvalitet 60-69p

Bør unngås 50-59p

 

Antall poeng er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet.

 

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen