Thon fikk refs for cognac-reklame

Thon fikk refs for cognac-reklame

Thon Hotel Kirkenes tråkket i salaten da det ville trekke gjester til sin egen Braastad-smaking.
08 Mai 2012 - 15:38

Torsdag 26. april Antoine Braastad kom til Thon Hotel Kirkenes for å forelese om konjakk. I Restauranten serverte i den forbindelse en fire retters meny inspirert av Braastad konjakk, og annoserte for kvelden i lokalavisa.

”Vi serverer en 4 retters meny inspirert av Braastad Cognac med vin og cognac til maten”, het det  i annonsen som inneholdt et foto av hotellets fasade. Annonsen fikk varsellampene til å gløde i Sør-Varanger kommune, som sporenstreks ba Thon Hotel Kirkenes om en forklaring på bruddet på alkohollovens paragraf om forbud for reklame for alkoholholdig drikke.

LES OGSÅ: Hellstrøm granskes

I svaret til kommunen legger hotelldirektør Thomas Hjellestad seg flat.

– Vi har dessverre ikke ansett annonsen i Sør-Varanger Avis som direkte reklame for alkohol. Dog ser vi i etterpåklokskapens lys at den skulle vært formulert på en annen måte. Vi har tenkt at dette var reklame for en temakveld rundt emnet konjakk, og vi har en foreleser fra en aktuell produsent, skriver hotelldirektør Thomas Hjellestad ved Thon Hotel Kirkenes til Sør-Varanger kommune.han i sitt svarbrev til kommunen.

Kommunen har ikke behandlet saken ferdig, opplyser rådmann Bente Larssen til avisa. Thon kjørte totalt tre annonser om konjakkvelden i Sør-Varanger Avis. I den siste ble merkevarenavnet Braastad tatt bort.

LES OGSÅ: EU tvinger fram alkoholreklame

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her