Thon fikk refs for cognac-reklame

Thon fikk refs for cognac-reklame

Thon Hotel Kirkenes tråkket i salaten da det ville trekke gjester til sin egen Braastad-smaking.
08 Mai 2012 - 14:38

Torsdag 26. april Antoine Braastad kom til Thon Hotel Kirkenes for å forelese om konjakk. I Restauranten serverte i den forbindelse en fire retters meny inspirert av Braastad konjakk, og annoserte for kvelden i lokalavisa.

”Vi serverer en 4 retters meny inspirert av Braastad Cognac med vin og cognac til maten”, het det  i annonsen som inneholdt et foto av hotellets fasade. Annonsen fikk varsellampene til å gløde i Sør-Varanger kommune, som sporenstreks ba Thon Hotel Kirkenes om en forklaring på bruddet på alkohollovens paragraf om forbud for reklame for alkoholholdig drikke.

LES OGSÅ: Hellstrøm granskes

I svaret til kommunen legger hotelldirektør Thomas Hjellestad seg flat.

– Vi har dessverre ikke ansett annonsen i Sør-Varanger Avis som direkte reklame for alkohol. Dog ser vi i etterpåklokskapens lys at den skulle vært formulert på en annen måte. Vi har tenkt at dette var reklame for en temakveld rundt emnet konjakk, og vi har en foreleser fra en aktuell produsent, skriver hotelldirektør Thomas Hjellestad ved Thon Hotel Kirkenes til Sør-Varanger kommune.han i sitt svarbrev til kommunen.

Kommunen har ikke behandlet saken ferdig, opplyser rådmann Bente Larssen til avisa. Thon kjørte totalt tre annonser om konjakkvelden i Sør-Varanger Avis. I den siste ble merkevarenavnet Braastad tatt bort.

LES OGSÅ: EU tvinger fram alkoholreklame

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her