Misforstå ikke, Apéritif vet at veldig mange fortsatt nyter sin tequila shot og det med full rett. Men vi vet også at mange synes tequila blir for sterkt og rått. Ikke til å undres over. Den hvite tequilaen er tappet rett på flasken etter destillering og filtrering, og er i klasse for de virkelig tøffe tequiladrikkere. Men det finnes altså flere andre varianter. Nærmest i prisklasse har vi reposado, som direkte oversatt betyr hvilt, og er lagret på eikefat i to til seks måneder. Neste kvalitet; Gold, er lagret på eikefat i opptil ett år. Garanti for dette får du dersom produktet er merket NOM. Neste og dyreste kvalitet er añejo, hvilket betyr aldret, det har skjedd på eikefat i ett til syv år. Gold varianten; José Cuervo Especial, bør du be om neste gang du kjøper shot, drink eller en flaske tequila. Den koster noen få kroner mer, men ikke avskrekkende. Til gjengjeld har den en adskillig mer avrundet, bløt og aromatisk smak, takket være året på eikefat. Eventuelt kan du virkelig unne deg en tequila shot i luksus klassen; José Cuervo 1800. Prøv også din neste tequila shot med lime i stedet for sitron. Uten tvil er tequila blitt mer og mer trendy som basis i drinker. For eksempel har Margarita fått sin renessanse. Med sin friske og leskende sweet&sour-smak og uvanlige saltkant på glasset er den perfekt som aperitiff, til sterk og kraftig mexikansk mat, i baren eller som en leskende forfriskning. I Storbritannia, hvor mange trender oppstår, er det nå et utall drinker basert på tequila det ofte nippes til på de mest populære utestedene. 24.08.98
Tid for brun tequila
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.
Les hele sakenEvents single
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.
Les hele saken