Til VM som favoritt

Til VM som favoritt

Ørjan Johannessen fikk med seg både lykkeønskninger og et favorittstempel ved avreise til Bocuse d´Or i Lyon.

Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik Gjestgiveri er Norges Gullhåp i Bocuse d´Or Lyon i slutten av januar. Prominente gjester var invitert til Mathallen i Oslo for å ønske Ørjan og hans team lykke til i Lyon.

– Det har vært en lang reise frem til idag og avreise til Lyon, sa Ørjan Johannessen på sin pressekonferanse i Mathallen i Oslo før avreise til Frankrike. Reisen startet med seier i konkurransen Årets Kokk og kvalifikasjon til deltakelse i Bocuse d´Or Europe i Brüssel i 2012. Den konkurransen vant han overlegent, ifølge Eyvind Hellstrøm.

– Seieren i Brüssel var faktisk den mest overlegne seier noensinne i denne konkurransen, sier Hellstrøm, som har vært dommer i disse konkurransene i en årrekke.

LES OGSÅ: Gull til Ørjan Johannessen

– Ørjan representerer den unge generasjonen fremad-stormende norske kokketalenter som vil sette Norge på det kulinariske kartet fremover, og jeg gleder meg til å besøke ham på familierestauranten Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll etter at han har tatt med seg pokalen fra Lyon i slutten av januar, sa Hellstrøm.

Regjeringen heier på Ørjan

Øverst på gjestelisten i Mathallen stod Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. Hun snakket varmt om norske suksesser i internasjonale kokkemesterskap og gratulerte Team Ørjan med suksessen hittil.

Med på laget i Team Ørjan har Norges kokkehåp assistent Julie Ekse Jenssen og coach Odd Ivar Solvold.

– Uten disse støttespillerne og alle de andre usynlige hjelperne i mitt team hadde jeg ikke stått her idag, sier en ydmyk Ørjan Johannessen, Norges gullhåp i VM i kokkekunst.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen