Til VM som favoritt

Til VM som favoritt

Ørjan Johannessen fikk med seg både lykkeønskninger og et favorittstempel ved avreise til Bocuse d´Or i Lyon.

Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik Gjestgiveri er Norges Gullhåp i Bocuse d´Or Lyon i slutten av januar. Prominente gjester var invitert til Mathallen i Oslo for å ønske Ørjan og hans team lykke til i Lyon.

– Det har vært en lang reise frem til idag og avreise til Lyon, sa Ørjan Johannessen på sin pressekonferanse i Mathallen i Oslo før avreise til Frankrike. Reisen startet med seier i konkurransen Årets Kokk og kvalifikasjon til deltakelse i Bocuse d´Or Europe i Brüssel i 2012. Den konkurransen vant han overlegent, ifølge Eyvind Hellstrøm.

– Seieren i Brüssel var faktisk den mest overlegne seier noensinne i denne konkurransen, sier Hellstrøm, som har vært dommer i disse konkurransene i en årrekke.

LES OGSÅ: Gull til Ørjan Johannessen

– Ørjan representerer den unge generasjonen fremad-stormende norske kokketalenter som vil sette Norge på det kulinariske kartet fremover, og jeg gleder meg til å besøke ham på familierestauranten Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll etter at han har tatt med seg pokalen fra Lyon i slutten av januar, sa Hellstrøm.

Regjeringen heier på Ørjan

Øverst på gjestelisten i Mathallen stod Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. Hun snakket varmt om norske suksesser i internasjonale kokkemesterskap og gratulerte Team Ørjan med suksessen hittil.

Med på laget i Team Ørjan har Norges kokkehåp assistent Julie Ekse Jenssen og coach Odd Ivar Solvold.

– Uten disse støttespillerne og alle de andre usynlige hjelperne i mitt team hadde jeg ikke stått her idag, sier en ydmyk Ørjan Johannessen, Norges gullhåp i VM i kokkekunst.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen