Mat
Gull til Ørjan Johannessen

Gull til Ørjan Johannessen

Ørjan Johannessen var best da det gjaldt og tok førsteplassen i årets Bocuse d’Or Europe. Vi viser deg bildene av hans kreasjoner.
21 Mars 2012 - 20:27

-

Jeg har sett Ørjans presentasjon og jeg kan fortelle dere allerede nå at så lenge han holder seg på bena kommer Norge til å delta i Lyon i 2013.

- Det han viste frem var rett og slett ekstremt imponerende, sa en optimistisk Eivind Hellstrøm noen dager før Ørjan Johannessen og teamet hans vendte nesen mot Brussel.

Hellstrøm fikk rett. Ørjan er ikke bare kvalifisert til neste års uoffisielle verdensmesterskap i Lyon, han kan også smykke seg med tittelen Europas beste.

- Ørjan var suverent bra i dag, sa Hellstrøm da det hele var over.

Les mer om Ørjan Johannessen og hans forberedelser til konkurransen

Ingrediensene i årets konkurranse var sjøtunge og reker samt kylling "Label Rouge".

Sjøtunge "AUSTEVOLL"

• Posjert Sjøtunge med reker, sitron og kaviar
• Artiskokk, trøffel og aromater
• Gulrot, gulrot, gulrot
• Salat på potet, egg erter og reker
• Artiskokk-emulsjon

Posjert sjøtunge med reker, sitron og kaviar

– En drøm har gått i oppfyllelse. Jeg har jobbet for dette i åtte måneder, og har trent fra 8-18 hver dag med helhet, smak, utseende og tidsbruk, sa Johannessen til Dagbladet etter at saken var avgjort.

Artiskokk, trøffel og aromater

Johannessen vant i konkurranse med kokker fra 19 andre europeiske land, og kvelden endte med nordisk storeslem. Sverige tok andreplassen foran Danmark. Det ble også offentliggjort at det er Sverige som skal arrangere Bocuse d'Or Europe i 2014.

Gulrot, gulrot, gulrot

Prisen for den kjøttretten som utmerket seg mest gikk til Storbritannia, mens Finland sikret tilsvarende trofé for sin fiskerett.

Salat på potet, egg, erter og reker

Kylling Label Rouge "SMAK"

• Glasert kylling med trøffel, sultan og løk
• Kyllinglår Rotisseur
• Selleri, eple og foie gras
• Jordskokk og rødbet
• Potet, trøffel og egg
• Kyllingsjy
• Trøffelkrem

Glasert kylling med trøffel, sultan og løk

Over 250 nordmenn satte sitt preg på tribunen med supporterutstyr og norske flagg. I går kveld feiret Johannesen og teamet hans sammen med de norske støttespillerne.

Selleri, eple og foie gras - Potet, trøffel og egg

– Jeg har hatt en drøm om å vinne i mange år, som nå går den endelig i oppfyllelse. Seieren gir meg trygghet foran VM i Lyon i 2013, sa den glade vinner til Dagbladet.

Jordskokk og rødbet

Sterk laginnsats

Det å delta i internasjonale kokkekonkurranser er krevende og deltakeren er avhengig av å ha et lag i ryggen. Ørjan Johannessen hadde med seg Julie Ekse Jenssen som assistent, eller commis som det heter i restaurantkretser. Odd Ivar Solvold har vært Ørjans coach. Han har selv en bronsemedalje i Bocuse d'Or og har bistått både gullvinner Geir Skeie og bronsevinner Gunnar Hvarnes.

Foto: Impuls

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her