Mat
Gull til Ørjan Johannessen

Gull til Ørjan Johannessen

Ørjan Johannessen var best da det gjaldt og tok førsteplassen i årets Bocuse d’Or Europe. Vi viser deg bildene av hans kreasjoner.
21 Mars 2012 - 20:27

-

Jeg har sett Ørjans presentasjon og jeg kan fortelle dere allerede nå at så lenge han holder seg på bena kommer Norge til å delta i Lyon i 2013.

- Det han viste frem var rett og slett ekstremt imponerende, sa en optimistisk Eivind Hellstrøm noen dager før Ørjan Johannessen og teamet hans vendte nesen mot Brussel.

Hellstrøm fikk rett. Ørjan er ikke bare kvalifisert til neste års uoffisielle verdensmesterskap i Lyon, han kan også smykke seg med tittelen Europas beste.

- Ørjan var suverent bra i dag, sa Hellstrøm da det hele var over.

Les mer om Ørjan Johannessen og hans forberedelser til konkurransen

Ingrediensene i årets konkurranse var sjøtunge og reker samt kylling "Label Rouge".

Sjøtunge "AUSTEVOLL"

• Posjert Sjøtunge med reker, sitron og kaviar
• Artiskokk, trøffel og aromater
• Gulrot, gulrot, gulrot
• Salat på potet, egg erter og reker
• Artiskokk-emulsjon

Posjert sjøtunge med reker, sitron og kaviar

– En drøm har gått i oppfyllelse. Jeg har jobbet for dette i åtte måneder, og har trent fra 8-18 hver dag med helhet, smak, utseende og tidsbruk, sa Johannessen til Dagbladet etter at saken var avgjort.

Artiskokk, trøffel og aromater

Johannessen vant i konkurranse med kokker fra 19 andre europeiske land, og kvelden endte med nordisk storeslem. Sverige tok andreplassen foran Danmark. Det ble også offentliggjort at det er Sverige som skal arrangere Bocuse d'Or Europe i 2014.

Gulrot, gulrot, gulrot

Prisen for den kjøttretten som utmerket seg mest gikk til Storbritannia, mens Finland sikret tilsvarende trofé for sin fiskerett.

Salat på potet, egg, erter og reker

Kylling Label Rouge "SMAK"

• Glasert kylling med trøffel, sultan og løk
• Kyllinglår Rotisseur
• Selleri, eple og foie gras
• Jordskokk og rødbet
• Potet, trøffel og egg
• Kyllingsjy
• Trøffelkrem

Glasert kylling med trøffel, sultan og løk

Over 250 nordmenn satte sitt preg på tribunen med supporterutstyr og norske flagg. I går kveld feiret Johannesen og teamet hans sammen med de norske støttespillerne.

Selleri, eple og foie gras - Potet, trøffel og egg

– Jeg har hatt en drøm om å vinne i mange år, som nå går den endelig i oppfyllelse. Seieren gir meg trygghet foran VM i Lyon i 2013, sa den glade vinner til Dagbladet.

Jordskokk og rødbet

Sterk laginnsats

Det å delta i internasjonale kokkekonkurranser er krevende og deltakeren er avhengig av å ha et lag i ryggen. Ørjan Johannessen hadde med seg Julie Ekse Jenssen som assistent, eller commis som det heter i restaurantkretser. Odd Ivar Solvold har vært Ørjans coach. Han har selv en bronsemedalje i Bocuse d'Or og har bistått både gullvinner Geir Skeie og bronsevinner Gunnar Hvarnes.

Foto: Impuls

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her