Tirsdag 12. mars - Smak ren nytelse fra Italia

Nå byr vi deg på noe av det beste du kan få fra Italia. Wine Spectator skriver om en av vinene du skal smake: 1999 Chardonnay Sicilia - Score: 93 Highly Recommended. A triumph. Fem toppviner til fra Planeta er det vi byr deg på denne kvelden som du ikke b
Redaksjonen
23 Januar 2002 - 16:55

Det har vært satt mye fokus i internasjonal vinpresse på Planetas viner fra Sicilia. Journalister har villig vekk delt ut stjerner, høye poeng og har anbefalt kjøp i kassevis av vinene. Apéritif gir dere nå en unik mulighet til å smake et bredt utvalg av Planetas viner for å virkelig oppleve den nye vintrenden fra middelhavsøya Sicilia. Og det er Francesca Planeta selv som skal foredra om sine viner. Og som helt sikkert kan gi svar på alle dine spørsmål. Benytt denne sjansen til å smake noe av det beste Syd-Italia kan by deg på.

Planeta - den nye kult-produsenten fra Sicilia
Planeta drives av den yngre generasjonen i familien Planeta, Sicilias fremste vinfamilie. Far i familien; Diego Planeta, har vært president i kooperativet Settesoli i 30 år, og har stått bak produksjon av rimelig vin i millioner av liter.

Med fars velsignelse har den yngre generasjonen derimot lagt listen svært mye høyere. Nye vinmarker har blitt plantet med både lokale og internasjonale drueslag, og vinmakeren Carlo Corino fra Australia ble ansatt. Med hans bakgrunn fra Australia er det ikke overraskende et oversjøisk preg på vinene, særlig på de mest eksklusive. Noen sier det minner om kostbar australsk vin, andre peker på California. I alle fall er det noe helt annet enn nesten alt siciliansk vin tidligere har vært. Resultatet har blitt viner i den høyeste klasse.

1995 var første året Planeta solgte sine viner på markedet, og de fikk positive omtaler fra dag én. Blant annet flere ganger «Tre Bicchieri» (Tre glass) i den italienske guiden «Slow Food/Gambero Rosso», og scorer 90+ både fra amerikanske Wine Spectator og Robert Parker.

Arrangementet er nå avholdt.

I løpet av smakingen får vi smake følgende viner:
 
w Planeta Chardonnay 1999
A ripe, powerfully concentrated wine, yet with complex, engaging characteristics delivered in an integration of oak and fruit.
Harpers Magazine, England.

w Planeta Merlot 1998
The sexy 1998 Merlot sees a 12 month ageing in oak before bottling, offering sweet, mocha-tinged, coffee and black cherry notes with plenty of chocolate and toast.Medium- bodied, with good density and ripeness, as well as a good finish, it will drink well for 5-7 years.
89 poeng.
The Wine Advocate, USA 28/08/2000.

w Planeta La Segreta Rosso 1998
Mørk rød farge med tilbakeholden krydret duft med noe tørket frukt og konsentrerte solbær. Middels fydig, med viss fruktighet hvor plommer, svisker og krydderaromaer dominerer. OK syre og en tørrende avslutning gjør denne vinen noe mer italiensk.
Ivar Ketilsson, Bergens Tidene 01/07/01.

w Planeta Merlot 1999

w Planeta Santa Cecilia 1999

w La Segreta Bianco 2000

Pluss et par nye viner som viser produsentens dyktighet.

Besøk gjerne Planetas webside: www.planeta.it

Arrangementet er nå avholdt.

Tid: 12. mars kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 04.03.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk innbetalingen med 120302. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her