Tirsdag 24. april - En fantastisk smaking

Smak hele 12 toppviner fra Chablis, Sancerre og Pouilly-Fumé, fra de meget velrenommerte og  anerkjente produsentene Regnard og de Ladoucette. Blant vinene skal du også smake produkter som foreløpig ikke er tilgjengelige på polet. En helt spesiell kv
Redaksjonen
31 Mars 2001 - 18:22

Våren nærmer seg, og hva annet enn flotte friske hvitviner i toppklasse passer vel bedre da? Denne kvelden kan du nemlig møte Etienne Defossé fra de Ladoucette som vil presentere hele 12 viner fra Sancerre og Pouilly-Fumé i Loire, samt viner fra chablisprodusenten Regnard. For alt dette skal du bare betale kr 398. Det hele skjer i Festsalen Oslo Militære Samfund tirsdag 24. april klokken 19.30.

Nedenfor finner du eksakt hva du skal smake. Mange av produktetene er varer du ikke finner på Vinmonopolet.

Dette seminaret er nå fulltegnet.

Regnard 
34525 Chablis Regnard -97,  kr 176,20
36297 Chablis Grand Regnard -99, foreløpig ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, kr 196,00
Chablis Grand Regnard -96, ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, kr 196,00
34526 1er Cru Vaillons -98,  kr 234,00
36296 Pic 1er -90, foreløpig ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, kr 340,00
Chablis Grand Cru Valmur -90, ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, kr 410,00
 
de Ladoucette 
34524 Sancerre Comte Lafond -99,  kr 186,80
40356 Sancerre Comte Lafond, Grand Cuvée (magnum) -97, kr 464,40 
40355 Pouilly Fumé -98, kr 202,40
Pouilly Fumé Grand Millésime -96, ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, 253,00
2880 Baron de L, Ch. du Nozet -97,  kr 358,40
Nectar -90, ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, kr 217,00

Anerkjente produsenter
de Ladoucette er en av de mest anerkjente produsenter i Pouilly-Fumé og har tilhørt Ladoucette- familien siden slutten av 1800 tallet. Baron Patric de Ladoucette har bidratt til å bevise at viner fra  Sancerre og Pouilly-Fumé har sin plass helt i verdenstoppen. Han står også bak velkjente Château  du Nozet i Pouilly-Fumé hvor blant annet vinen "Baron de L" lages.

Regnard er en av Chablis' eldste og velrenommerte hus som ble etablert allerede i 1860 av Zephir  Régnard. Huset eies og drives i dag av Baron Patric de Ladoucette. I Chablis lager Régnard sine  viner på den tradisjonelle måten og uten bruk av eikefat.

Noen av vinene du skal smake
Sancerre Comte Lafond - de Ladoucette
Druene er utelukkende sauvignon blanc. Moderne glasstankgjæring ved 16 grader C i 6 til 8 uker. Deretter bunnfallskontakt i 3-6 måneder. Resultatet er en smaksintens, tørr og fruktig vin.

Sancerre Comte Lafond Grande Cuvée - de Ladoucette
Vinen er utelukkende sauvignon blanc og er laget på utvalgte druer fra byene Sancerre, Bué og Chauvignol i Loiredalen. Vinen representerer definitivt toppsjiktet av hva som produseres av Sancerre, samt på Ladoucettes vingårder.

Pouilly-Fumé - de Ladoucette
Pouilly-Fumé er produsert i byene Pouilly-sur-Loire i Nièvre-regionen i
Loiredalen. Moderne glasstanksgjæring ved 16 °C i 6-8 uker, deretter
bunnfallskontakt i 3-6 mnd. Det er ikke brukt eik for å bevare den friske og
fullstendige smak fra sauvignon blanc-druen. Pouilly Fumé var også kjent som
Napoléons favorittvin.

Baron de L
Denne prestisjevinen fra Patric de Ladoucette blir kun laget i de beste
årganger, av spesielt selekterte druer. Druestokkene skal være minimum 30 år
gamle, da blir intensiteten til druene optimale og vinen deretter. Kun 10 prosent av den totale produksjonen ved Château du Nozet benyttes til vinen Baron de L.

Chablis Régnard
Regnard benytter seg utelukkende av ståltanker. Det ønskes ikke at eikefat
setter sitt preg på vinen.

Chablis Grand Régnard
Den hardføre chardonnay-druen er eneste druetype i Chablis. Den modner utmerket på de solstenkte åssidene, hvor jordsmonnet er kalkholdig, med høyt innhold av fossile østers og andre skalldyr. Chablis Grand Regnard er laget av druer fra de eldste vingårdene, med mer konsentrasjon og dybde som resultat. Vinen er lagret på ståltanker for å beholde friskheten, samt øke levetiden. Legg spesielt merke til den runde flasken som er en kopi av flaskene som var vanlig på 1700-tallet.

Tirsdag den 24. april
Pris: kr 398
Sted: Festsalen Oslo Militære Samfund
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her