White guide nordic
To av Nordens 30 beste restauranter ligger i Stavanger

To av Nordens 30 beste restauranter ligger i Stavanger

En av dem er Re-Naa med Svein Erik Renaa ved grytene. Den andre er Sabi Omakase. Aller best i Norge er likevel ikke uventet Maaemo med en tredjeplass i White Guide Nordic 2017.
Aase E. Jacobsen
05 November 2016 - 13:33

 Det betyr at Norge har styrket posisjonen siden i fjor, men at Statholdergaarden er ute av topp 30-lista. 

Norge har med dette 64 restauranter (16 nye) i guiden mot 92 i både Danmark og Sverige. 

Maaemo er nå Nordens tredje beste restaurant, et hopp opp fra fjorårets åttende plass. 

Borte fra denne listen er både Noma i København og Restaurant Franzen i Stockholm som begge stenger dørene ved nyttår.

Esperanto også den i Stockholm, har gjort det kraftigste bykset oppover skalaen, fra delt femteplass til å besitte nordentoppen.

Den sterkeste nykommeren er Alchemist i København som gikk rett inn på en 13. plass. 

Denne helt spesielle restauranten kan du lese om her 

 Her er Nordens 30 beste restauranter

  1. Esperanto Stockholm, Sweden 40/94
  2. Fäviken Magasinet Järpen, Sweden 39/96
  3. Maaemo Oslo, Norway 39/94
  4. Geranium Copenhagen, Denmark 38/95

     Kadeau København Copenhagen, Denmark 38/95

  1. Gastrologik Stockholm, Sweden 38/92
  2. Oaxen Krog Stockholm, Sweden 38/91

      Restaurant AOC Copenhagen, Denmark 38/91

  1. Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås

      Skåne Tranås, Sweden 38/90

  1. Kong Hans Kælder Copenhagen, Denmark 93/37
  2. Mielcke & Hurtigkarl Copenhagen, Denmark 37/91

      Søllerød Kro Holte, Denmark 37/91

  1. Alchemist Copenhagen, Denmark 37/90

      PM & Vänner Växjö, Sweden 37/90

     Slotskøkkenet / Dragsholm slot Hørve, Denmark 37/90

  1. Restaurant Koch Aarhus, Denmark 37/89
  2. Koks Kirkjubøur, Faroe Islands 37/87
  3. Restaurang Vollmers Malmö, Sweden 37/86
  4. Operakällaren Stockholm, Sweden 36/93
  5. Koka Gothenburg, Sweden 36/91
  6. Frederikshøj Aarhus, Denmark 36/90

      Studio Copenhagen, Denmark 36/90

  1. Adam/Albin Stockholm, Sweden 36/89
  2. Kadeau Bornholm Aakirkeby, Denmark 36/88
  3. Re-Naa Stavanger, Norway 36/86
  4. Falsled Kro Millinge, Denmark 36/85

      Omakase Köttslöjd Stockholm, Sweden 36/85

      Sabi Omakase Stavanger, Norway 36/85

  1. Ask Helsinki, Finland 36/84
  2. Ti Trin Ned Fredericia, Denmark 36/83
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her