To helt nye øltyper fra Mack

Mack lanserer nå Ludwig Brown Ale og Hvete fra verdens nordligste bryggeri.
Redaksjonen
12 Mai 2005 - 15:50

Øl i vinden
Interessen for øl er stigende, det viser både internasjonale statistikker og nasjonale målinger. Her i Norge øker både ulike typer ale og hveteøl betraktelig i både volum og verdi. Mack ønsker med disse to nye øltypene å skape kontraster til resten av ølkategorien, som med unntak av importøl utelukkende består av pilsnere.
- Siden vi som eneste norske bryggeri har et mikrobryggeri, er vi mer fleksible og smidige i forhold til utvikling av nye varianter. Vi har lenge ønsket å tilby det norske markedet øl av et helt annet kaliber enn pilsner. Det finnes så utrolig mange muligheter når man ser på nye gjærstammer, malttyper og humlesorter, at vi mener det er på høy tid at norske forbrukere får tilgang til dette til en overkommelig pris.

- Importøl blir gjerne svært dyre i forhold til norske øl, og dermed skaper pris en barriere for prøving for folk flest. Nå har alle som stiller ekstra høye krav til ølsmaken et svært godt og norsk
alternativ. Når kun det beste er godt nok, bør man velge Ludwig, sier Victoria Bakken, produktsjef i Macks Ølbryggeri.

Serie av kvalitetsøl
De nye ølvariantene er begynnelsen på en ny serie kvalitetsøl fra Mack. Denne serien har fått navn fra Macks grunnlegger, Ludwig Markus Mack. Designet fokuserer på den lange tradisjonen Mack har som bryggeri ved å benytte signaturen Ludwig som avsender. Ut over dette gir designet assosiasjoner til høy kvalitet og godt håndverk gjennom varme farger og sterke ølsymboler. Designet for serien Ludwig er laget i samarbeid med Tank Design i Tromsø, et samarbeid som hele to år på rad har gitt nasjonal anerkjennelse gjennom Merket for God Design.
- Vi er stolte over hvor godt vi fikk frem budskapet gjennom designet. Det er avgjørende for oss at vi klarer å kommunisere sterkt og tydelig på produktemballasjen, slik at det ikke er tvil om hvilket øl forbruker bør velge i de situasjonene hvor man ikke ønsker å gå på kompromiss med ølsmaken, sier Bakken.

Ludwig Brown Ale
Brown ale er en øltype som har en helt spesiell smak, med en karakteristisk sødme og mild bitterhet. Ølet er forfriskende, smaken har innslag av karamell, og fylden er medium med en tørr finish.
- Vi har stor tro på Brown Ale i vårt hjemmemarked. For det første kjenner våre trofaste forbrukere til bredden vi allerede har i sortimentet, og mange foretrekker mørkere øltyper som Haakon og Bayer. Til disse forbrukerne vil vi anbefale Ludwig Brown Ale på det sterkeste. Dette ølet passer meget godt i matsituasjoner, men er også en fantastisk tørsteslukker, mener Bakken.

Ludwig Hvete
Hveteøl skal inneholde 50 % hvete malt for at det skal kunne karakteriseres som ekte hveteøl. Ludwig Hvete har en helt særegen fruktighet, aromaen har et snev av både banan og sitrus. Boksen til Ludwig Hvete har en enkel bruksanvisning for hvordan man skjenker et hveteøl riktig i glass for å få en optimal smaksopplevelse.
- Vi leverer Ludwig Hvete ufiltrert, noe som bevarer mye smak og aroma i ølet, og gjør at ølet fremstår uklart på grunn av alle smaksstoffene som fortsatt er i ølet. Ølet skal nytes fra glass, dette fordi det har et svært rikt skum, og fordi vi mener det er den eneste riktige måten å nyte et hveteøl. Ludwig Hvete er en perfekt tørsteslukker hele året, sier Bakken.

Fakta om Norges første hveteøl
• Gylden farge
• Sitrus- og bananaroma
• Mer enn 50 % hvetemalt
• Overgjæret øl
• Spesielt utvalgt gjærstamme
• Fruktig og frisk smak
• Serveres i glass
• Designuttrykket til Ludwig Hvete er utviklet av Tank Design i Tromsø

Fakta om Norges første brown ale
• Nydelig gyldenbrun farge
• Fin fruktig aroma
• Overgjæret øl
• Spesielt utvalgt gjærstamme
• Unik kombinasjon av malt
• Smak med innslag av karamell gir den karakteristiske sødmen
• Mild bitterhet
• Fylden er medium med en tørr finish.
• Designuttrykket til Ludwig Hvete er utviklet av Tank Design i Tromsø

Fakta om ølmarkedet
• Ca 95 % av alt øl som selges i Norge er variasjoner av pilsner
• Mørkt øl - herunder forskjellige ales og hveteøl - er i vekst
• Fokus på lavprisøl og lite variasjon

Kilde: Mack

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her