To helt nye øltyper fra Mack

Mack lanserer nå Ludwig Brown Ale og Hvete fra verdens nordligste bryggeri.
Redaksjonen
12 Mai 2005 - 14:50

Øl i vinden
Interessen for øl er stigende, det viser både internasjonale statistikker og nasjonale målinger. Her i Norge øker både ulike typer ale og hveteøl betraktelig i både volum og verdi. Mack ønsker med disse to nye øltypene å skape kontraster til resten av ølkategorien, som med unntak av importøl utelukkende består av pilsnere.
- Siden vi som eneste norske bryggeri har et mikrobryggeri, er vi mer fleksible og smidige i forhold til utvikling av nye varianter. Vi har lenge ønsket å tilby det norske markedet øl av et helt annet kaliber enn pilsner. Det finnes så utrolig mange muligheter når man ser på nye gjærstammer, malttyper og humlesorter, at vi mener det er på høy tid at norske forbrukere får tilgang til dette til en overkommelig pris.

- Importøl blir gjerne svært dyre i forhold til norske øl, og dermed skaper pris en barriere for prøving for folk flest. Nå har alle som stiller ekstra høye krav til ølsmaken et svært godt og norsk
alternativ. Når kun det beste er godt nok, bør man velge Ludwig, sier Victoria Bakken, produktsjef i Macks Ølbryggeri.

Serie av kvalitetsøl
De nye ølvariantene er begynnelsen på en ny serie kvalitetsøl fra Mack. Denne serien har fått navn fra Macks grunnlegger, Ludwig Markus Mack. Designet fokuserer på den lange tradisjonen Mack har som bryggeri ved å benytte signaturen Ludwig som avsender. Ut over dette gir designet assosiasjoner til høy kvalitet og godt håndverk gjennom varme farger og sterke ølsymboler. Designet for serien Ludwig er laget i samarbeid med Tank Design i Tromsø, et samarbeid som hele to år på rad har gitt nasjonal anerkjennelse gjennom Merket for God Design.
- Vi er stolte over hvor godt vi fikk frem budskapet gjennom designet. Det er avgjørende for oss at vi klarer å kommunisere sterkt og tydelig på produktemballasjen, slik at det ikke er tvil om hvilket øl forbruker bør velge i de situasjonene hvor man ikke ønsker å gå på kompromiss med ølsmaken, sier Bakken.

Ludwig Brown Ale
Brown ale er en øltype som har en helt spesiell smak, med en karakteristisk sødme og mild bitterhet. Ølet er forfriskende, smaken har innslag av karamell, og fylden er medium med en tørr finish.
- Vi har stor tro på Brown Ale i vårt hjemmemarked. For det første kjenner våre trofaste forbrukere til bredden vi allerede har i sortimentet, og mange foretrekker mørkere øltyper som Haakon og Bayer. Til disse forbrukerne vil vi anbefale Ludwig Brown Ale på det sterkeste. Dette ølet passer meget godt i matsituasjoner, men er også en fantastisk tørsteslukker, mener Bakken.

Ludwig Hvete
Hveteøl skal inneholde 50 % hvete malt for at det skal kunne karakteriseres som ekte hveteøl. Ludwig Hvete har en helt særegen fruktighet, aromaen har et snev av både banan og sitrus. Boksen til Ludwig Hvete har en enkel bruksanvisning for hvordan man skjenker et hveteøl riktig i glass for å få en optimal smaksopplevelse.
- Vi leverer Ludwig Hvete ufiltrert, noe som bevarer mye smak og aroma i ølet, og gjør at ølet fremstår uklart på grunn av alle smaksstoffene som fortsatt er i ølet. Ølet skal nytes fra glass, dette fordi det har et svært rikt skum, og fordi vi mener det er den eneste riktige måten å nyte et hveteøl. Ludwig Hvete er en perfekt tørsteslukker hele året, sier Bakken.

Fakta om Norges første hveteøl
• Gylden farge
• Sitrus- og bananaroma
• Mer enn 50 % hvetemalt
• Overgjæret øl
• Spesielt utvalgt gjærstamme
• Fruktig og frisk smak
• Serveres i glass
• Designuttrykket til Ludwig Hvete er utviklet av Tank Design i Tromsø

Fakta om Norges første brown ale
• Nydelig gyldenbrun farge
• Fin fruktig aroma
• Overgjæret øl
• Spesielt utvalgt gjærstamme
• Unik kombinasjon av malt
• Smak med innslag av karamell gir den karakteristiske sødmen
• Mild bitterhet
• Fylden er medium med en tørr finish.
• Designuttrykket til Ludwig Hvete er utviklet av Tank Design i Tromsø

Fakta om ølmarkedet
• Ca 95 % av alt øl som selges i Norge er variasjoner av pilsner
• Mørkt øl - herunder forskjellige ales og hveteøl - er i vekst
• Fokus på lavprisøl og lite variasjon

Kilde: Mack

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her