Topp viner fra Chablis og Sør-Frankrike 27. august - Høstens første vinsmaking

En stor vinsmaking der du skal stifte bekjentskap med vinhuset Laroche og ikke mindre enn sjefen selv Michel Laroche. Han vil presentere deg for sine toppviner fra Chablis og sine like gode viner fra Sør-Frankrike. Du skal smake hele 10 viner på Gaml
Redaksjonen
02 August 2002 - 17:00

Vinhuset Laroche ligger i hjertet av Chablis, og deres vintradisjoner er datert fem generasjoner tilbake til 1850. Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes. Han jobber i takt med naturen, oppmuntrer lav avkastning og naturlig økologi til å produsere moden frukt som er karakteristisk for vingårdens. De mest mulig varsomme metodene er brukt i vinfremstillingen hos Laroche for å beskytte vinens naturlige karakter. Han velger kun de beste druene, 100 prosent chardonnay, og fremstiller vinen i egen kjeller.

Til tross for familiens lange tradisjoner i Chablis ble Michel Laroche tiltrukket av utfordringen i andre vinområder. Det rike lappeteppet av klima og jordsmonn som er tilgjengelig i Sør-Frankrike, og spesielt Languedoc, skaffet Michel Laroche og hans team det perfekte utgangspunkt for å oppnå optimal kvalitet på hvert nivå i vinproduksjonen. Gjennom tett samarbeid med lokale vindyrkere er Michel Laroche i dag stolt av å kunne presentere resultatet for Apéritifs lesere.

Seminaret er nå avholdt

Laroche i Chablis:

På smakingen:
Petit Chablis 2001
Apéritifs vurdering:
Farge og duft: Lys gulgrønn. Fin fruktig nesten krydret nese med sitrus og mineraler.
Smak: God druefedme i anslaget, fin fruktighet i midten, sitter godt.
Vurdering: God drikkevin. Meget godt kjøp.
Mat: Alene eller til sjømat med aioli.
 

På smakingen:
Laroche Chablis 2001
Apéritifs vurdering:
Farge og duft: Lys gul. Frisk duft av sitrus og epler samt aprikosskall og mineraler.
Smak: Friskt anslag, godt med syrer, god druefedme og saftighet, sitter godt.
Mat: Allround skalldyr.
Vurdering: God matvin. Godt kjøp.

+
På smakingen:
Chablis St. Martin 2001
Apéritifs vurdering:
Farge og duft: Lys gylden. Frisk duft av epler, lime, mineraler og ferskenskall.
Smak: Flott rikt anslag, svært harmonisk, sitter veldig godt med en deilig mineralsk finish.
Vurdering: Veldig godt balansert vin rett og slett. Meget godt kjøp.
Mat: Stekt fisk som piggvar eller breiflabb med ikke for mye fløte i sausen.

+
På smakingen:
Chablis 1.er Cru Fourchaume 2000
Apéritifs vurdering:
Farge og duft: Gulgrønn. Ren, god og ung duft av jordsmonn, frukt både sitrus og tropisk.
Smak: Friskt saftig anslag, flott druekarakter og mineralpreg, sitter godt med et lett skalldyraktig preg samt eik i finishen.
Vurdering: Fleksibel matvin. Drikk nå eller la ligge et par år. Verd prisen.
Mat: Stekte skalldyrretter, parmaskinke med melon eller salat.
 

På smakingen:
Chablis Grand Cru les Clos 1999
Ikke vurdert av Apéritif
Dette er en vin med lysende gullfarve. Den er intens og elegant, kompleks i duften med toner av tørket aprikos, honning og sitrusfrukter. Flott mineralsk østerskarakter. Vinen har en god syrestruktur og er velbalansert. En distinkt mineralsk avslutning. Denne vinen passer meget godt sammen med modne oster og skalldyr.

Sør-Franske viner:

+
På smakingen:
Tarnagas Chardonnay-Terret 2001
Apéritifs vurdering:
Farge og duft: Lys grønngul. Fin elegant og fruktig duft.
Smak: Sitter godt, fin leskende stil, middels fylde, fine syrer som gjør avslutningen fast og fin.
Vurdering: Flott pris for denne vinen som er best nå.
Mat: Enklere sjømat, gjerne laks eller ørret med smørsaus.
 
 

På smakingen:
Michel Laroche Chardonnay L 2001
Ikke vurdert av Apéritif
Klar gul farge, behagelig fruktig duft med et hint av tropisk frukt. Smak av epler og lett aprikospreg i fin balanse med syren. Passer bra til skalldyr og lette fiskeretter. Nytes ung!
 
 

+
På smakingen:
Michel Laroche Merlot Syrah GrenacheVin de Pays d'Oc 2001
Apéritifs vurdering:
Farge og duft: Mørk rød. Røde og mørke bær samt noe krydder i duften.
Smak: Grei, fruktig smak, enkel stil.
Vurdering: Snill sommervin. Drikk nå.
Mat: Picnic.

 

På smakingen:
Michel Laroche South of France Syrah 2000
Ikke vurdert av Apéritif
Dyp rød farge, elegant bærpreg med antydning til krydder. Bløt og fruktig smak med et hint av vanilje. En klassisk Syrah fra Sør-Frankrike. Passer til storfe og småvilt. Drikkes nå, men kan også lagres opptil 2 år.
 
 

På smakingen:
Michel Laroche South of France La Croix Chevaliére 1998
Ikke vurdert av Apéritif
Dyp rubinrød farge, duft av modne skogsbær med et lett elegant krydderpreg. Lang og fruktig ettersmak med et snev av vanilje. En ypperlig vin til lam og vilt. Lagres i 5 - 8 år. Dette er første årgang av denne vinen.

Seminaret er nå avholdt

Tid: 27. august kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 22.08.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 270802. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her