Toscanaminner

Toscana gir alltid positive vibrasjoner, i hvert fall hvis du har tilbrakt noen ferieuker i denne delen av Italia. Ukens vin er toscansk, en moderne vin som har det du trenger til mimrefesten eller om du bare liker smaken av toscansk vin. 240899.

Santa Cristina 1998 (varenr. 7578, basis) til kroner 95,90 er laget av Antinori, Italias og kanskje verdens eldste vinfamilie. Vinen som er oppkalt etter en av Antinoris eiendommer i Toscana ble lansert allerede i 1946. Da som en chianti classico.
 
På grunn av de nye lovene for chianti classico i 1984 besluttet familien å la Santa Cristina bli en "vanlig toscansk rødvin" uten det mer statuspregede DOCG-stempelet (denominazione origine controllata et garantita). Santa Cristina skulle forbli en ung, frisk og fruktig rødvin laget av 100 prosent sangiovese med kun fire måneder i brukte, store fat. Derfor bærer den i dag IGT-etiketten (indicazione geografica typica) samtidig som den syrerike sangiovese har fått selskap av merlot. Resultatet er en bløtere vin. Og en forførende sådan.
 

 
1998-utgaven som nå er på vei inn i butikkene sprudler av liv og den skal drikkes mens den er akkurat slik. Den perfekte match til en italiensk buffet med pastaretter og salume. Eller en ciabatta med parmaskinke og soltørkede tomater ved siden av. Den kan også drikkes uten mat en lun sensommerkveld. Husk bare å servere den ved ca 17 grader, ikke varmere.
 
Aase E. Jacobsen
24.08.99

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen