Trenger du inspirasjon til julehandelen? Gå for denne

Trenger du inspirasjon til julehandelen? Gå for denne

Denne krydrete og smaksrike cocktailen får fart på tankespinningen og kan være nyttig i disse julegavetider.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Bijou Cocktail er som en dry martini med ekstra krutt i. Derfor er ikke dette en drink for de uerfarne. Heller ikke noe du tar på tom mage og når det er en stund til neste måltid. Men derimot en som smaker godt i godstolen eller foran peisen etter måltidet. Eller når du trenger litt inspirasjon – for eksempel til julegavehandelen.

Typisk for sin tid

Og for alle som liker sin dry martini, er dette er versjon det absolutt er verdt å prøve. Bijou Cocktail høres kanskje ikke veldig kjent ut, den er likevel en av de tidløse klassikerne. Men som dessverre har gått litt i glemmeboken.

Se våre oppskrifter på dry martini

Drinken ble først sett på trykk i Harry Johnsons Bartender’s Manual (1890), og senere også i Patrick Gavin Duffys Official Mixer's Manual (1934) og Crosby Gaiges Standard Cocktail Guide (1944).

Drinken skal ha fått navnet (som betyr juvel/smykke på fransk) siden den kombinerer fargene til tre juveler: diamant (gin), rubin (vermut) og smaragd (chartreuse). Kanskje en ide til julegave?

Det finnes dessverre ikke mye mer informasjon om denne drinken, men bruken av gin og grønn chartreuse er veldig typisk for denne tidsperiodens drinker.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender .

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Bijou Cocktail

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 stk
cl
2 stk
cl
2 stk
cl
3 stk
dæsjer
Bitter Truth orange bitters
Appelsinskall

Fremgangsmåte

Hell ingrediensene i et røreglass med is og rør i minst 20 sekunder. Hell i et avkjølt martini- eller coupetteglass. Legg eventuelt en bit av et appelsinskall oppi.

Tips 1:
Husk at det skal være grønn chartreuse. Den gule har en mindre urtepreget stil og har en lavere alkoholprosent.

Tips 2:
Er du på Gardermoen, ta med deg en flaske Martini Gran Lusso. Denne fantastiske vermuten finnes bare tilgjengelig som taxfree her til lands.

Tips 3:
Bytt basespriten med egne favoritter som rom eller tequila dersom du ikke er en gin-elsker.

Du vil kanskje finne deg en ny favoritt. Det samme gjelder om du ikke har akkurat den «riktige» bittertypen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen