Tunfiskcarpaccio med urteolje og tomat- og ingefærkompott

Tunfisk - havets kjøtt. Dette fiskekjøttet er en delikatesse like mye i rå tilstand som rosastekt. Som carpaccio er kjøttet ytterst besnærende godt, så dersom du ikke har forsøkt deg tidligere anbefaler vi deg å oppdage en godbit fra havet. Gjerne også med dagens vinforslag i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

 

Tunfiskcarpaccio med urteolje og tomat- og ingefærkompott

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Tomat- og ingefærkompott
0.5 dl
stk

Fremgangsmåte

Tunfiskfilét rulles i grovmaltpepper og stjerneanis, brunes så lett i en panne med litt olje og deretter rulles fileten inn i plastfilm og fryses. Skjæres i fine tynne skiver når tunfisken har blitt lett frossen.

Serveres med en god tomat og ingefærkompott, litt salat, friske urter og urteolje.

Tomat- og ingefærkompotten:
Skold plommetomatene og rens bort innmat og kutt opp i små terninger.
Fres litt tomatpure og ingefær sammen med litt olje, tilsett tomatene og litt hvitvin.
La det hele koke til det meste av vesken er fordampet og smak til med salt og pepper.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok. Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen