Ukens drink

A very Odd Collins

Nå kan du også lage en vinnerdrink av selvplukkete ingredienser
Foto: (Simen Øvereng)

Nå kan du også lage en vinnerdrink av selvplukkete ingredienser

Denne herlige drinken skal representere Norge i en internasjonal konkurranse om kort tid. Det er smaken av norsk natur i form av mjødurt og plommer som er vinnneroppskriften.
Aase E. Jacobsen
25 Mai 2018 - 13:45

Lene Talmatch Salbu og Odd Fjeldsgaard Rasmussen fra Lukket Selskap i Bergen gikk til topps i den norske finalen av Absolut Invite med denne drinken. Nå tar de den med til den internasjonale finalen i Sverige.

Her kan du lese mer om hvordan Lene og Odd jobber til daglig

Navnet A Very Odd Collins er et ordspill på en av dem som står bak og ikke minst at den skiller seg fra alle andre collins-er. 

Det er mjødurtsirupen og den syltete plommejuicen som gjør den unik. Og dette er ingredienser vinnerne selv har laget. Lene har plukket mjødurt på Hardangervidda, men den vokser over hele landet og starter blomstringen i disse dager. Du kan også kjøpe tørket mjødurt i helsekostbutikker. Mjødurt er veldig aromatisk og gir en karakteristisk smak til denne klassiske drinkstilen.

Se våre andre oppskrifter på collins

Norske plommer er det verre med akkurat nå, men til den syltete plommejuicen kan du godt bruke importplommer. Med mindre du har egne plommer i fryser eller på glass fra i fjor.   

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

A very Odd Collins

A very Odd Collins

Fremgangsmåte

Shake alle ingrediensene utenom grapefruktsoda. Sil over i highball med is, topp med grapefruktsoda.

Mjødurtsirup lager du slik

Syltet plommejuice lager du slik

Sendt inn av Lene Salbu Talmatch og Odd Fjeldsgaard Rasmussen, Lukket Selskap

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her