Ukens drink

A very Odd Collins

Nå kan du også lage en vinnerdrink av selvplukkete ingredienser
Foto: (Simen Øvereng)

Nå kan du også lage en vinnerdrink av selvplukkete ingredienser

Denne herlige drinken skal representere Norge i en internasjonal konkurranse om kort tid. Det er smaken av norsk natur i form av mjødurt og plommer som er vinnneroppskriften.
Aase E. Jacobsen
25 Mai 2018 - 13:45

Lene Talmatch Salbu og Odd Fjeldsgaard Rasmussen fra Lukket Selskap i Bergen gikk til topps i den norske finalen av Absolut Invite med denne drinken. Nå tar de den med til den internasjonale finalen i Sverige.

Her kan du lese mer om hvordan Lene og Odd jobber til daglig

Navnet A Very Odd Collins er et ordspill på en av dem som står bak og ikke minst at den skiller seg fra alle andre collins-er. 

Det er mjødurtsirupen og den syltete plommejuicen som gjør den unik. Og dette er ingredienser vinnerne selv har laget. Lene har plukket mjødurt på Hardangervidda, men den vokser over hele landet og starter blomstringen i disse dager. Du kan også kjøpe tørket mjødurt i helsekostbutikker. Mjødurt er veldig aromatisk og gir en karakteristisk smak til denne klassiske drinkstilen.

Se våre andre oppskrifter på collins

Norske plommer er det verre med akkurat nå, men til den syltete plommejuicen kan du godt bruke importplommer. Med mindre du har egne plommer i fryser eller på glass fra i fjor.   

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

A very Odd Collins

A very Odd Collins

Fremgangsmåte

Shake alle ingrediensene utenom grapefruktsoda. Sil over i highball med is, topp med grapefruktsoda.

Mjødurtsirup lager du slik

Syltet plommejuice lager du slik

Sendt inn av Lene Salbu Talmatch og Odd Fjeldsgaard Rasmussen, Lukket Selskap

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her