Ukens drink

Applefjord

Flytende epler er tingen akkurat nå
Foto: (Food Photographer)

Flytende epler er tingen akkurat nå

I denne retrodrinken får eplemost og calvados hjelp av vodka og lime. Den intense grønnfargen er det blå likør som lager, men den kan du klare deg uten.
Aase E. Jacobsen
21 September 2018 - 14:00

Å bruke såkalt lime cordial - altså en limesirup - er praktisk om du ikke har tilgang til god lime, og det skjer rett som det er. Men du kan selvsagt lage din egen limesirup ved å blande limesaften 50/50 med sukkerlake. 

Blå curacao derimot er ikke så lett å lage selv, men i denne drinken er den blå sitruslikøren bare med som fargegiver. 

For maksimal eplesmak, velg en god og fruktig calvados og ikke minst en fyldig eplemost av norske epler. 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Applefjord drinkoppskrift

Applefjord drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene med knust is og limejuice. Tilsett noen få dråper blå Curacao for en grønn drink.

Serveres i et stort cocktailglass. Pynt med en kanelstang og en spiral av epleskall dyppet i limejuice. Eller bare epleskiver. 

Tips:
I stedet for Monin limejuice kan du bruke 50/50 limesaft og sukkerlake. 

Tips:
For knust is/slushfølelsen, lager du drinken i en blender. 

Tips:
Du kan godt utelate blå curacao. Drinken blir ikke like eplegrønn, men den gode eplesmaken sørger eplemosten og calvadosen for. Har du annen sitruslikør (Cointreau el.l) kan du bruke den. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Vikingfjord

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her