Ukens drink

Baileys latte

Det er ikke rart dette er manges vinterfavoritt

Det er ikke rart dette er manges vinterfavoritt

Denne helgen løfter vi en gammel klassiker til nye høyder med enkle grep.
Redaksjonen
28 Januar 2017 - 17:28

Det er knapt noen som ikke har et forhold til den klassiske irske whiskylikøren, og svært mange av oss har gjerne hatt en klunk i kaffen på kalde vinterdager.

Her får du en versjon av denne måten å drikke Baileys på, men hvor kremlikøren blir fremhevet av god sterk espresso, steamet melk og et søtt tilbehør av revet sjokolade. Nam!

Flere fristende varme drinker finner du her

Blandingen av irsk whiskey og fersk melk har slått så godt an over hele verden at hele 4,3 prosent av all melk i Irland (tall fra 2010) brukes til å lage den søte kremlikøren, og vi nordmenn simpelthen elsker den.

Selv om Baileys gjerne nytes med isbiter eller til kaffe slik som her, kan du også lage en rekke gode drinker, varme som kalde, med den.

Les mer om kremlikøren og se flere gode drinker her

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Baileys Latte

Baileys Latte

Fremgangsmåte

I denne drinken er det litt opp til deg hvor mye kaffesmak du ønsker og her kan du bruke en enkel eller dobbel espresso.

Ha Baileys og kaffe i et varmebestandig glass eller en stor kopp. Varm melken og tilsett denne. Dersom du har en espressomaskin blir det ekstra godt dersom du steamer melken slik at du får et godt skum på toppen.

Dryss over litt revet sjokolade og server rykende varm.

Les mer om Baileys her

Tips:
Prøv gjerne med litt kanel og nyrevet muskattnøtt i tillegg til sjokoladedrysset.Espressoen kan du også bytte ut med skikkelig sterk kaffe.

Flere varme drinker finner du her

Råvare:

Sendt inn av Diageo

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her