UKENS DRINK: Baileys latte

Ukens drink Baileys latte

Det er ikke rart dette er manges vinterfavoritt

Denne helgen løfter vi en gammel klassiker til nye høyder med enkle grep.

Det er knapt noen som ikke har et forhold til den klassiske irske whiskylikøren, og svært mange av oss har gjerne hatt en klunk i kaffen på kalde vinterdager.

Her får du en versjon av denne måten å drikke Baileys på, men hvor kremlikøren blir fremhevet av god sterk espresso, steamet melk og et søtt tilbehør av revet sjokolade. Nam!

Flere fristende varme drinker finner du her

Blandingen av irsk whiskey og fersk melk har slått så godt an over hele verden at hele 4,3 prosent av all melk i Irland (tall fra 2010) brukes til å lage den søte kremlikøren, og vi nordmenn simpelthen elsker den.

Selv om Baileys gjerne nytes med isbiter eller til kaffe slik som her, kan du også lage en rekke gode drinker, varme som kalde, med den.

Les mer om kremlikøren og se flere gode drinker her

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Baileys Latte

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

I denne drinken er det litt opp til deg hvor mye kaffesmak du ønsker og her kan du bruke en enkel eller dobbel espresso.

Ha Baileys og kaffe i et varmebestandig glass eller en stor kopp. Varm melken og tilsett denne. Dersom du har en espressomaskin blir det ekstra godt dersom du steamer melken slik at du får et godt skum på toppen.

Dryss over litt revet sjokolade og server rykende varm.

Les mer om Baileys her

Tips:
Prøv gjerne med litt kanel og nyrevet muskattnøtt i tillegg til sjokoladedrysset.Espressoen kan du også bytte ut med skikkelig sterk kaffe.

Flere varme drinker finner du her

Råvare:

Sendt inn av

Foto: Bo Mathisen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen