Ukens drink
Dette er bartendernes favoritt

Dette er bartendernes favoritt

Sazerac er en virkelig klassiker, men ikke mer seriøs at den er skapt for party.
Redaksjonen
02 Oktober 2015 - 13:45

Det er nemlig New Orleans’ «egen» cocktail og like gammel som byens cocktailkultur. Mens vi i dag forbinder sørstatsdrinker med whiskey, var dette egentlig en cognacbasert drink.

Les historien om denne drinken

New Orleans var nemlig fransk koloni i store deler av 1700-tallet, og den franske påvirkningen har holdt seg helt opp til våre dager. Ikke rart denne drinken blir trukket fram som en god måte å bruke cognac når By Braastad lanseres. Dette er nemlig en cognac som er laget i samarbeid med Norges fremste bartendere, Jørgen Dons ved Raus i Trondheim, Truls Thomsen, Arkivet, Stavanger, Anne Maurseth, Pigalle og Niclaes Norstad, Bettola, begge i Oslo.

Her mikser Niclaes Norstad en Sidecar.

 Den er tørr, ikke for fatpreget og har noen prosent ekstra, akkurat slik bartendere liker det.

Du kan lese mer om den norskættede familien som har laget selve cognacen her

Sazerac med  Angostura Bitters

Sazerac med  Angostura Bitters
Ingredienser

3 cl By Braastad
3 cl rugwhiskey
1 cl sukkerlake
3 dæsjer Peychaud`s bitters
2
dæsjer Angostura Bitters

Til å rense glasset:4 dråper absinth

Fremgangsmåte

Rør alle ingrediensene sammen i et røreglass med is i ca. 15-20 sekunder.  Tilsett 4 dråper absinth i et avkjølt rocksglass og rens glasset med dette. Sil deretter innholdet over i glasset, og server uten is med en sitronzest.

Les den morsomme historien om denne drinken

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Niclaes Norstad, Bettola

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her