UKENS DRINK: Gin sour a la Publiko

Ukens drink Gin sour a la Publiko

Prøv denne vrien på en gin sour

Her har den nemlig fått litt smak av honning, agurk og kvernet pepper. Men friskheten og den kremete munnfølelsen er i behold.

Om du ikke har vært borti gin sour før, er det ikke så rart for det er en nesten utryddet drink. Det er nemlig en av de virkelig klassiske gindrinkene som regjerte før sodavann ble oppfunnet på midten av 1800-tallet. Altså før både Tom Collins og Gin Fizz. 

Men når den får litt drahjelp av honning, agurk og kvernet pepper som i denne oppskriften fra Publiko hvor limen erstatter sitronsaft, blir den riktig så moderne. Og et supert følge til dagens rett - Sei i taco.

Se våre andre oppskrifter på syrlige gindrinker

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Gin sour a la Publiko

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1 cl
honningvann
2 cl
sukkerlake
0.25 stk

Fremgangsmåte

Shake alt sammen uten is, for å få opp skummet med egget. Shake deretter med is. Sil alt over i et glass fylt med is.

Garner med tørket lime, agurk skåret i skiver og svart grovkvernet pepper.

Honningvann:
50/50 honning og kokende vann, røres ut. Avkjøl og oppbevar på flaske i kjøleskap.

 

Sukkerlake:

50/50 sukker og kokende vann. Rør til alle sukkerkorn er oppløst. Avkjøl og oppbevar på flaske i kjøleskap.

 

Se våre andre oppskrifter på syrlige gindrinker

 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen