DAGENS RETT: Sei i taco

Dagens rett Sei i taco

Fredagstacoen får med dette nytt innhold - og mening

Fermentert kålrot erstatter tacoskjellene, kjøttdeigen er byttet ut med marinert sei og tacosausen er laget av plomme. Det er bare guacamolen som har fått være i fred.

Denne oppskriften har vi fått fra restaurant Publiko på Majorstua i Oslo, hvor den er en av mange deleretter. Den passer derfor like godt inn i et større måltid som smårett. Siden kålroten skal fermenteres, noe som tar et par dager, må den forberedes i god tid. For en litt mindre smaksintens, men raskere vri kan du blansjere kålrotskivene i 30 sekunder i kokende vann. 

Mange vil hevde at dette ikke har noe med taco å gjøre, og mer ligner på en alternativ måte å servere ceviche på. Og ja, det er det lett å enes om. Det viktigste er at det smaker godt, og det gjør det. 

Se våre andre oppskrifter på ceviche

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sei i taco

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
100 g
1 stk
Guacamole:
1 stk
1 stk
chili, grønn
1 stk
stk
Plommesalsa:
100 g

Fremgangsmåte

Fermentert kålrottaco:
Skjær kålrabi i tynne skiver på mandolin. Ha på salt på begge sider og ha i en beholder som du lar stå på kjøkkenbenken til fermentering i 2 dager i romtemperatur.

Sei:
Gin seifileten med salt i 5 min. Vask av salt og kutt i små biter. Miks sammen med koriander og ferskpresset limejuice.

Guacamole:
Skrell og mos avokado. Tilsett hakket grønn chili, og smak til med ferskpresset limejuice og salt.

Plommesalsa:
Kutt plommen (uten kjerne) i små terninger. Miks med fiskesaus.

Servering:
Tørk av kålrottacoene. Legg på litt marinert sei, guacamole og plommesalsa. Brett sammen kalrotskiven og fest evt med en trepinne.

Tips:
Denne retten passer veldig godt som forrett til 4 eller smårett til 1-2. 

Flere retter med taco finner du her

Lyst på en annen rettet med sei?

Se våre andre oppskrifter på ceviche

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen