Denne oppskriften har vi fått fra restaurant Publiko på Majorstua i Oslo, hvor den er en av mange deleretter. Den passer derfor like godt inn i et større måltid som smårett. Siden kålroten skal fermenteres, noe som tar et par dager, må den forberedes i god tid. For en litt mindre smaksintens, men raskere vri kan du blansjere kålrotskivene i 30 sekunder i kokende vann.
Mange vil hevde at dette ikke har noe med taco å gjøre, og mer ligner på en alternativ måte å servere ceviche på. Og ja, det er det lett å enes om. Det viktigste er at det smaker godt, og det gjør det.
Se våre andre oppskrifter på ceviche
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Sei i taco
Fremgangsmåte
Fermentert kålrottaco:
Skjær kålrabi i tynne skiver på mandolin. Ha på salt på begge sider og ha i en beholder som du lar stå på kjøkkenbenken til fermentering i 2 dager i romtemperatur.
Sei:
Gin seifileten med salt i 5 min. Vask av salt og kutt i små biter. Miks sammen med koriander og ferskpresset limejuice.
Guacamole:
Skrell og mos avokado. Tilsett hakket grønn chili, og smak til med ferskpresset limejuice og salt.
Plommesalsa:
Kutt plommen (uten kjerne) i små terninger. Miks med fiskesaus.
Servering:
Tørk av kålrottacoene. Legg på litt marinert sei, guacamole og plommesalsa. Brett sammen kalrotskiven og fest evt med en trepinne.
Tips:
Denne retten passer veldig godt som forrett til 4 eller smårett til 1-2.
Flere retter med taco finner du her
Lyst på en annen rettet med sei?
Se våre andre oppskrifter på ceviche
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Publiko
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Ca'Rugate Soave Classico San Michele 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 129,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Avery White Rascal
USA
Volum: 0.350 Pris: 52,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
K. Wechsler Riesling Kirchspiel Feinherb 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 249,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Nyetimber Classic Cuvee
England
Volum: 0.750 Pris: 389,40 Basisutvalget -
92 Poeng
Veyder-Malberg 2B Riesling 2016
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 399,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
David & Nadia Chenin Blanc
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget