Ukens drink

Harvey Wallbanger

Om du får lyst å dunke hodet i veggen, så er det av glede
Foto: (ivanmateev)

Om du får lyst å dunke hodet i veggen, så er det av glede

Hodedunkingen som har gitt navn til denne drinken, kom visstnok av mangel på moderasjon. For alle som vet å moderere seg, er effekten av denne drinken bare pur glede.
Aase E. Jacobsen
13 April 2018 - 14:00

Bakgrunnen for navnet på denne sekstitallsdrinken er en surfer ved navn Harvey som drakk så mange drinker at han gikk i veggen. Det hevdes at den egentlige grunnen var at han samlet på tomme Galliano-flasker – som lokkemat for damene. Those were the days. 

Vi har flere oppskrifter på Harvey Wallbanger

Freddy Fudpucker heter tequilaversjonen av denne drinken

Galliano er en urte-/krydderlikør hvis popularitet kommer og går. Mange har nok mer eller mindre gode erfaringer med den fra shotting. Dens historie startet i 1896 som en digestivo, beregnet på inntak etter måltidet. Den gjør seg kanskje aller best som topping til drinker. Ikke minst skiller den seg ut fra andre lignende likører ved å ha vanilje som toppnote i tillegg til 30 ulike kryddere og urter.  

Se våre andre oppskrifter med Galliano

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

 

Harvey Wallbanger

Harvey Wallbanger

Fremgangsmåte

Fyll et høyt glass med is, hell i vodka og appelsinjuice. Rør til alt er godt blandet. Legg Galliano forsiktig på toppen. Pynt med en appelsinskive eller limeskive og mynte som på bildet.

Tips:
Hvis du bytter ut vodka med tequila, får du Freddy Fudpucker.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her