UKENS DRINK: Høstlige tendenser

Ukens drink Høstlige tendenser

(Bilde: Julie H. Amundsen)

Høstdeprimert? Ikke etter å ha smakt denne drinken

Det er faktisk ingen grunn til å være deprimert om høsten, i hvert fall ikke for en som er litt over middels interessert i mat og drikke. Med denne drinken setter du standarden.

Vi har fått barsjef på Lysverket i Bergen, Kasper Lygre Gulbrandsen, til å lage sin tolkning av årstiden. Høstlige tendenser som han har valgt å kalle drinken beskrives slik:  

- Eple og nøtter er høstlige smaker som passer veldig bra sammen i en cocktail. Sitron brukes for å introdusere litt syre. Vermut er der for å gi den en litt fyldigere og saftigere friskhet, sier Kasper og legger til:

- Mengden nøttesirup kan varieres etter hvor søt man ønsker cocktailen. Jeg gikk for hasselnøtter da smaken er litt fyldigere og mørkere enn i mandler. Men mandelmelk fungerer også utmerket dersom man ikke ønsker å styre på for lenge på kjøkkenet.

Det er riktignok importerte epler som er basis for drinken ryggrad, nemlig calvados, et brennevin Kasper mer enn gjerne slår et slag for:

- Calvados er et litt underdogbrennevin i cocktailverdenen, men som absolutt fortjener mer plass i rampelyset. Calvadosen evner nemlig å vise frukt på en helt annen måte enn brandy ellers. Alt i alt er dette en veldig frisk, tilgjengelig og høstlig cocktail man ikke trenger å være en ekspert for å sette pris på.

Se våre andre oppskrifter med calvados

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Høstlige Tendenser

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1 cl
Noilly Prat

Fremgangsmåte

Shake alle ingrediensene med isbiter i 10 sek. Dobbelsil over i coupetteglass som har stått i fryseren en tid. Pynt med nougatine som er sprø nøttekaramell.

Hasselnøttsirup:
Denne kan du kjøpe ferdig eller lage selv. Du kan også kjøpe orgeat (krydret mandelsirup) eller lage en mandelmelksirup selv ved å blande usukret mandelmelk og sukker i forholdene 1:1 som varmes opp til sukkeret er oppløst. I hasselnøttsirupen bruker jeg litt vanilje samt en god del toastet rug for å gi den en ektra fin fylde av røstet smak. 

Råvarer:
Pere Magloire VSOP
eller
Chateau du Breuil

Noilly Prat

Her finner du godt over 2000 drinkoppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

 

Få ukens drink som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen