UKENS DRINK: Høstlige tendenser

Ukens drink Høstlige tendenser

(Bilde: Julie H. Amundsen)

Høstdeprimert? Ikke etter å ha smakt denne drinken

Det er faktisk ingen grunn til å være deprimert om høsten, i hvert fall ikke for en som er litt over middels interessert i mat og drikke. Med denne drinken setter du standarden.

Vi har fått barsjef på Lysverket i Bergen, Kasper Lygre Gulbrandsen, til å lage sin tolkning av årstiden. Høstlige tendenser som han har valgt å kalle drinken beskrives slik:  

- Eple og nøtter er høstlige smaker som passer veldig bra sammen i en cocktail. Sitron brukes for å introdusere litt syre. Vermut er der for å gi den en litt fyldigere og saftigere friskhet, sier Kasper og legger til:

- Mengden nøttesirup kan varieres etter hvor søt man ønsker cocktailen. Jeg gikk for hasselnøtter da smaken er litt fyldigere og mørkere enn i mandler. Men mandelmelk fungerer også utmerket dersom man ikke ønsker å styre på for lenge på kjøkkenet.

Det er riktignok importerte epler som er basis for drinken ryggrad, nemlig calvados, et brennevin Kasper mer enn gjerne slår et slag for:

- Calvados er et litt underdogbrennevin i cocktailverdenen, men som absolutt fortjener mer plass i rampelyset. Calvadosen evner nemlig å vise frukt på en helt annen måte enn brandy ellers. Alt i alt er dette en veldig frisk, tilgjengelig og høstlig cocktail man ikke trenger å være en ekspert for å sette pris på.

Se våre andre oppskrifter med calvados

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Høstlige Tendenser

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1 cl
Noilly Prat

Fremgangsmåte

Shake alle ingrediensene med isbiter i 10 sek. Dobbelsil over i coupetteglass som har stått i fryseren en tid. Pynt med nougatine som er sprø nøttekaramell.

Hasselnøttsirup:
Denne kan du kjøpe ferdig eller lage selv. Du kan også kjøpe orgeat (krydret mandelsirup) eller lage en mandelmelksirup selv ved å blande usukret mandelmelk og sukker i forholdene 1:1 som varmes opp til sukkeret er oppløst. I hasselnøttsirupen bruker jeg litt vanilje samt en god del toastet rug for å gi den en ektra fin fylde av røstet smak. 

Råvarer:
Pere Magloire VSOP
eller
Chateau du Breuil

Noilly Prat

Her finner du godt over 2000 drinkoppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

 

Få ukens drink som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen