UKENS DRINK: Josephine Baker

Ukens drink Josephine Baker

Du har kanskje ikke noe forhold til navnet på denne drinken, men smaken vil du like

Den tykke kremaktige konsistensen som kjennetegner drinker i kategorien flip, kommer av at det brukes et helt egg, men også andre fyldige ingredienser. Resultatet er den reneste godteposen hvor smaken kan styres i den retningen du ønsker.

Den originale Josephine Baker består av en tredel hver av cognac, portvin og aprikoslikør, i tillegg til sukkerlake. Det gir en ganske søt opplevelse. Ved å redusere likørmengden og bruke en likør mer mer trøkk, får du en litt tørrere smaksopplevelse, uten at det går utover den fyldige kremete munnfølelsen.

Så til opprinnelsen til denne drinken. Den er en hyllest til den fransk-amerikanske motstandskjemperen, aktivisten og danseren Josephine Baker som kanskje er mest kjent for sitt korte bananskjørt som hun brukte under en opptreden på Folies Bergeres i Paris fra 1926. Hun var en legende helt fram til sin død i 1975. 

Drinken skal ha blitt mikset første gang på La Florida bar i Havanna, Cuba, baren som i dag er kjent under navnet La Floridita og som Ernest Hemingways stambar. Mannen bak var Constantino Ribalaigua Vert som regjerte her mellom 1902 og 1952. Cocktailhistoriker Jeff “Beachbum” Berry, har samlet flere av drinkene som ga bartenderen navnet “El Rey de los Coteleros”, i sin bok Beachbum Berrys Potion og the Carribeans som kom ut i 2013. Deriblant originalen til ukens drink.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Josephine Baker

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1 stk

Fremgangsmåte

Tørrshake cognac, portvin, likør, sukkerlake, sitron og egg hardt i 20 sekunder. Ha i isbiter og shake videre i 20 sekunder. Sil over i avkjølt cocktailglass. Pynt med spiselige blomster, gjerne stemorsblomster. 

Tips:
I stedet for solbærlikør kan du bruke aprikoslikør (som er originalen), en likør som denne for enda mer tropisk smak. For å hylle kvinnen som har gitt navn til drinken.

Eller for å gå i en helt annen retning: kaffelikøramaro eller Fernet for en ekstra tørr og kraftig smaksopplevelse. Du kan også gå for kanellikøren Thunder Bitch .  I originaloppskriften skal drinken nemlig serveres med et dryss av kanel.  

Opprinnelsen til denne drinken er en hyllest til den fransk-amerikanske motstandskjemperen, aktivisten og danseren Josephine Baker som kanskje er mest kjent for sitt korte bananskjørt som hun brukte under en opptreden på Folies Bergeres i Paris fra 1926. Hun var en legende helt fram til sin død i 1975. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen