Josephine Baker drinkoppskrift
Apéritif

Josephine Baker drinkoppskrift

I denne drinken skal du faktisk bruke et helt egg. Det skal shakes sammen med cognac, portvin, likør og sukkerlake før isen kommer i.

Fremgangsmåte

  1. Tørrshake cognac, portvin, likør, sukkerlake, sitron og egg hardt i 20 sekunder.
  2. Ha i isbiter og shake videre i 20 sekunder.
  3. Sil over i avkjølt cocktailglass.
  4. Pynt med spiselige blomster, gjerne stemorsblomster. 

Tips:
I stedet for solbærlikør kan du bruke aprikoslikør (som er originalen), en likør som denne for enda mer tropisk smak. For å hylle kvinnen som har gitt navn til drinken.

Eller for å gå i en helt annen retning: kaffelikøramaro eller Fernet for en ekstra tørr og kraftig smaksopplevelse. Du kan også gå for kanellikøren Thunder Bitch.  I originaloppskriften skal drinken nemlig serveres med et dryss av kanel.  

Opprinnelsen til denne drinken er en hyllest til den fransk-amerikanske motstandskjemperen, aktivisten og danseren Josephine Baker som kanskje er mest kjent for sitt korte bananskjørt som hun brukte under en opptreden på Folies Bergeres i Paris fra 1926. Hun var en legende helt fram til sin død i 1975. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken