Josephine Baker drinkoppskrift
Apéritif

Josephine Baker drinkoppskrift

I denne drinken skal du faktisk bruke et helt egg. Det skal shakes sammen med cognac, portvin, likør og sukkerlake før isen kommer i.

Fremgangsmåte

  1. Tørrshake cognac, portvin, likør, sukkerlake, sitron og egg hardt i 20 sekunder.
  2. Ha i isbiter og shake videre i 20 sekunder.
  3. Sil over i avkjølt cocktailglass.
  4. Pynt med spiselige blomster, gjerne stemorsblomster. 

Tips:
I stedet for solbærlikør kan du bruke aprikoslikør (som er originalen), en likør som denne for enda mer tropisk smak. For å hylle kvinnen som har gitt navn til drinken.

Eller for å gå i en helt annen retning: kaffelikøramaro eller Fernet for en ekstra tørr og kraftig smaksopplevelse. Du kan også gå for kanellikøren Thunder Bitch.  I originaloppskriften skal drinken nemlig serveres med et dryss av kanel.  

Opprinnelsen til denne drinken er en hyllest til den fransk-amerikanske motstandskjemperen, aktivisten og danseren Josephine Baker som kanskje er mest kjent for sitt korte bananskjørt som hun brukte under en opptreden på Folies Bergeres i Paris fra 1926. Hun var en legende helt fram til sin død i 1975. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken